New-age

Animatie van een schip.
(Start)Thema's
Acupunctuur.BegintHier.nl (l.)
Acupunctuur.startpagina.nl (l.)
Alternatief.JouwPagina.nl (l.)
Alt.Geneeswijz. (startkabel l.)
nieuw Angel-Wings.JouwPagina.nl
Antroposofie.startpagina.nl
Astrologie.startkabel.nl (lnk.)
Astrologie.startpagina.nl (l.)
Aurakleur.EigenStart.nl (lnk.)
Bachbloesem.BegintHier.nl (l.)
Bachbloesem.startpagina.nl (l.)
Borsten.BegintHier.nl (links)
Burnout.BegintHier.nl (links)
Chakra.startkabel.nl (links)
Droom.startpagina.nl (links)
Edelstenen.BegintHier.nl (lnk.)
nieuw Engelen.JouwPagina.nl (lnk.)
Engelen.startpagina.nl (lnk.)
Esoterie.startpagina.nl (lnk.)
nieuw Feng-Shui.StartNl.com (lnk.)
Goeroe.startpagina.nl (links)
Halloween.BegintHier.nl (lnk.)
Halloween.CoolBegin.com (N.)
Healing.BegintHier.nl (lnk.)
Healing.startpagina.nl (lnk.)
Heiligegraal.verzamelgids.nl
Heksen.BegintHier.nl (lnk.)
Heksen.CoolBegin.com (links)
Heksen.startkabel.nl (links)
Heksen.startpagina.nl (lnk.)
HekserijMod. (BegintHier l.)
Horoscopen.startpagina.nl (l.)
Hypnotherapie.startkabel.nl
Kabbala.startpagina.nl (lnk.)
Kruiden.BegintHier.nl (links)
Lichaamstaal.BegintHier.nl (l.)
Lichtwerk.2Link.be (l. Ned.)
Magie.2Link.be (l. Ned.)
Mandala.startpagina.nl (lnk.)
Massage.startkabel.nl (lnk.)
Meditatie.startkabel.nl (lnk.)
Mysteries.startkabel.nl (lnk.)
New-age.2Link.be (l. Ned.)
tip Newage.Boogolinks.nl (lnk.)
Newage.CoolBegin.com (Ned.)
New-age.startpagina.nl (lnk.)
Nlp.startkabel.nl (links)
Numerologie.BegintHier.nl (l.)
Numerologie.startpagina.nl (l.)
Occultisme.BegintHier.nl (l.)
Osho.startpagina.nl (links.)
Padwerk.startpagina.nl (lnk.)
Pagan.verzamelgids.nl (links)
Paganisme.startkabel.nl (lnk.)
Paranormaal.startpagina.nl (l.)
Paranormaal.startkabel.nl (l.)
Paranormaal.2Link.be (Ned.)
Pendelen.startpagina.nl (lnk.)
Reiki.BegintHier.nl (links)
Reiki.startkabel.nl (links)
Reiki.startpagina.nl (links)
Reïncarnatie.pagina.nl (lnk.)
Rituelen.2Link.be (l. Ned.)
Sjamanisme.startkabel (lnk.)
Spiritisme.verzamelgids.nl
Spiritualiteit (links jhk.nl)
Spiritualiteit.BegintHier.nl
Spiritueel.BegintHier.nl (lnk.)
Spiritueel.startkabel (links)
Spiritueel.start-links.nl (lnk.)
Spiritueel.Troebadoer (JHK)
StressInfo.BegintHier.nl (l.)
TaiChiChuan (Startkabel l.)
Tantra.Boogolinks.nl (lnk.)
Tantra.startpagina.nl (lnk.)
Tao.2Link.be (links Ned.)
tip Tao.startpagina.be (l. Ned.)
Tarot.startkabel.nl (links)
Tarot.startpagina.nl (links)
tip Tolkien.GoStart.be (links)
Wicca.2Link.be (links Ned.)
Wicca.BegintHier.nl (links)
Wonderen.startpagina.nl (lnk.)
Yoga.startpagina.nl (links)
Zen.startkabel.nl (links)
Opmerking

Dit is eerste poging om uit te breiden met echte themalinksites. Ik ben nu ook begonnen met de afsplitsing van de linksite “Levensovertuiging”. De begrenzing van de pagina “New-Age” is mij op het momet nog niet duidelijk. Verder is op het moment is de splitsing tussen de pagina's “Diversen”, “Levensovertuiging”, “Yoga” en “New-age” nog niet geheel volledig. Het begin blijft moeilijk; met deze pagina's heb ik een eerste begin gemaakt voor een serie alfabetische linkpagina's. Voorlopig zijn de opgenomen links vooral linksites en sites, die mij persoonlijk opvielen! De linksites hier boven van “EigenStart” en “JouwPagina” zijn voorzien van veel illustraties en daardoor nogal traag! Het goed beschrijven van een site neemt nogal wat tijd, dus verwacht er nog niet te veel van,

Groetjes - Louis.

Alfabetisch

Aktie Agenda, de <> de Aktie Agenda biedt overzicht van acties en activiteiten voor mensen die actie voeren voor een betere wereld. Wie zich afvraagt “wat is er zoal te doen” of  “kan ik wat zinnigs doen” vindt vaak wel iets van zijn of haar gading in de Aktie Agenda. En iedereen die iets organiseert, kan deze activiteit via een invulformulier op de website aanleveren.
Algemene & Spirituele site (Homepage van JHK); site met veel links, een Forum, spirituele pagina, agenda, tarot pagina, numerologie, horoscopen, gedichten en spreuken, paranormale verhalen, vreemde verschijnselen, download pagina, chatten, voorspellingen 2000-2050, en nog veel meer. De site bevat ook uitleg over de gene zijde.
Astrologie - Le stelle di Mia (als kijksite aanbevolen! - Italiaans); Een site over astrologie - met een wonderschone lay-out in het Italiaans. Voor wie niet thuis is in het Italiaans, vooral interessant als kunstwerkje.
Begrippen >> Sanskriet woordenboek van Monier-Williams (Engels); de betaversie van een Engelstalig, transcriptie, Sanskriet woordenboek online. Dit woordenboek van de universiteit van Washington (VS.) is begonnen met de bekende woordenlijst van Monier-Williams. De huidige auteur is Prem Pahlajrai. Kies de gewenste beginletter door deze in de adresbalk van de browser in te vullen (betaversie geeft aan dat dit woordenboek nog niet af is).
Bewust leven >> YogaMag (Yoga Magazine); een gratis online magazine over yoga; verder ook onderwerpen als new-age, bewuster leven en plezier. De artikelen zijn in het algemeen goed leesbaar voor de leek. De lay-out laat wat afweten en komt helaas wat schreeuwerig
over.
Dating - Rainbow-dimensions (ook Nederlandstalig); een Spirituele Ontmoetingsplaats -- geen gewone dating site, maar een ontmoetingsplaats waar het accent ligt op spiritualiteit. De site is daarom bedoeld voor diegenen die bij de algemene “dating sites” niet voldoende diepgang ervaren en eigenlijk niet goed kunnen vinden wat ze zoeken: een “soulmate”.
Dutchwitch.com (Nederlandstalig); de site van www.DutchWitch.com is een wat geheimzinnige site, voor al degenen die het pad der schoonheid bewandelen: Moge de Godin ons verenigen; in de vreugde van onze diversiteit en ons leren dat wij allen kinderen zijn; van één Schepper en één huis: de aarde. En waar je ook bent; moge de Godin je zegenen en behoeden en ieder ogenblik van je leven vervullen; met haar uitzonderlijke magie.
EcoToerisme (www.EcoToerisme.nl); een site met tips om verantwoord, bewust en vaak uitdagend op vakantie te gaan.
Elfwood - Fantasy art of Elfwood (Engelstalig); Elvenwoud - Engelstalig - een fantasysite met honderden afbeelding van diverse artiesten om even bij weg te dromen. -- Welcome traveller, to the magic fantasy realm of Elfwood. In this enchanted forest you will find more fantasy and science fiction art than you could ever dream of.
Engelenhartje.nl >> de spirituele site van Dennis & Louise. Engelenhartje herbergt een schat aan informatie over verschillende onderwerpen zoals: religie, spiritualiteit, hedendaagse problematiek enz.
Eten - het Kushi Instituut; de site www.macrobiotics.nl met informatie over de macrobiotisch eten en levenswijze. Verder vinden we er een uitgebreid aanbod aan educatieve programma's.
Fietspaden >> fietsersbond, de <> de site van een groepering die opkomt voor de fiets, ofwel ons nationale, groene vervoermiddel. Met de groei van het autovervoer komt de ruimte voor de fiets steeds verder in de verdrukking; bovendien worden ondertussen bestaande fietspaden verwaarloosd, want gemeenten en provincies zitten vaak krap
bij kas.
FilosofieMagazine.nl >> de site van Filosofie Magazine brengt 25 eeuwen verbeelding en inzicht binnen handbereik. U treft interviews en essays over actueel-filosofische onderwerpen, besprekingen van onlangs verschenen boeken, een overzicht van artikelen, het laatste filosofische nieuws en een wekelijks bijgewerkte agenda met lezingen, cursussen, etc.. Verder een handige selectie van interessante sites op het gebied van filosofie.
Global Oneness Commitment, The <> (Engelstalig); veel info over yoga, spiritualiteit en religie (groot archief). The Global Oneness Commitment is an eight-year project with the goal of uniting people around the globe to mutual actions in order to not only save what we have, but to transform the planet thru an increase in spiritual awareness - a new consciousness creating a joyful home for all its inhabitants and sincere respect for all forms of life.
Golden - Christa's Golden Heart (Nederlandstalig); persoonlijke (home)page met een grabbelton aan spirituele inhoud en links. Verwacht niet meteen wonderen want al te uitgebreid zal het voorlopig niet worden. Dit hier zal even moeten volstaan voor diegene die een glimp van mijn wensen op te vangen; lol!

gnos (vervolg)

Gnosis >> The Nag Hammadi Library (Eng.) >> site met de weergave van de ‘Nag Hammadi’ teksten uit het vroege Christendom. (In the first century of the Christian era the term ‘Gnostic’ came to denote a heterodox segment of the diverse new Christian community).
Gnostiek.nl - over gnosis en gnostiek; heeft het Thomas evangelie je belangstelling? Je kunt hier een toelichting vinden op deze gnostische tekst. De gnostiek is een vroegchristelijke stroming uit de eerste eeuwen van onze jaartelling. Kernthema van de gnostiek is dat de mens vergeten is wie hij in werkelijkheid is. Jezus speelt in de gnostische teksten een geheel andere rol dan in het traditonele, kerkelijke Christendom. Hij is geen wonderdoende god, maar een boodschapper die de mens komt oproepen “zichzelf te herinneren”.
Godinnen - Nissaba over Godinnen; Els Geuzebroek verzamelt al een aantal jaren zoveel mogelijk informatie over godinnen en culturen waarin godinnen werden vereerd. Ze heeft haar aantekeningen - vanaf maart 2000 - op het web gezet om aldus met anderen in contact te komen die zich ook met godinnen bezig houden. Op de site staat oa. een uitgebreide database over godinnen.
Hammadi, Nag <> Gnosticism - The Nag Hammadi Library (Eng.) >> site met de weergave van de ‘Nag Hammadi’ teksten uit het vroege Christendom. (The Nag Hammadi Library, a collection of thirteen ancient codices containing over fifty texts, was discovered in upper Egypt in 1945... In the first century of the Christian era the term ‘Gnostic’ came to denote a heterodox segment of the diverse new Christian
community).
Hexenstern (Wicca, Duitstalig) Een virtueel heiligdom uitgaande van de Wicca-religie. Ook zonder kennis van het Duits is deze byzondere site zeker het aanschouwen waard.
Homepage van JHK - Algemene & Spirituele site; een site met veel links, een Forum, spirituele pagina, agenda, tarot pagina, numerologie, horoscopen, gedichten en spreuken, paranormale verhalen, vreemde verschijnselen, download pagina, chatten, voorspellingen 2000-2050, en nog veel meer. Deze site bevat uitleg over de gene zijde.
Joljan Spiritualiteit (Jolanda J.); De werkelijke ontdekkingsdaad bestaat niet uit het ontdekken van nieuwe landen, maar uit het zien met nieuwe ogen.
Kennis, de <> Gnosticism - The Nag Hammadi Library (Eng.) >> site met de weergave van de ‘Nag Hammadi’ teksten uit het vroege Christendom. (The Nag Hammadi Library, a collection of thirteen ancient codices containing over fifty texts, was discovered in upper Egypt in 1945... In the first century of the Christian era the term ‘Gnostic’ came to denote a heterodox segment of the diverse new Christian community).
Kushi Instituut, het <> site met informatie over de macrobiotisch eten en levenswijze. Verder vinden we er een uitgebreid aanbod aan educatieve programma's.
Lavondyss.com (een Engelstalige, Amerikaanse vrijbuiters-site); het is even op adem komen na al die flitsende animaties en banners in felle .GIF-kleuren. Even dromen bij zwartwit met net dat tipje kleur. Naast actie vinden we wonderschone fotografie.
Le stelle di Mia - Astrologie (taal: Italiaans, als kijksite aanbevolen!); Een site over astrologie - met een wonderschone lay-out in het Italiaans. Voor wie niet thuis is in het Italiaans, vooral interessant als kunstwerkje.
Maatje gezocht (ActiveTogether.nl); wilt u graag met iemand uit de buurt naar reiki; trimmen; fietsen; of zoek je een dansmaatje of iemand om samen naar een concert te gaan? Probeer dan eens deze
contactsite.
Magazine >> YogaMag (Yoga Magazine); een gratis online magazine over yoga; verder ook onderwerpen als new-age, bewuster leven en plezier. De artikelen zijn in het algemeen goed leesbaar voor de leek. De lay-out laat wat afweten en komt helaas wat schreeuwerig over.
Mahavira - door Sri Swami Sivananda (Engelstalig). een korte engelstalige biografie van Mahavira (Maha Vira) ofwel Vardhamana Sanmati. (Mahavira was born in 599 B.C. He lived for 72 years. He abandoned home in 569 B.C. He attained omniscience in 557 B.C. and entered into Nirvana in 527 B.C. He was the last Tirthankara.)
Natuurlijk - Beperkthoudbaar.info >> laat je niet beduvelen door de schoonheidsindustrie en de modekoningen. Terug naar het lijf zoals het van nature is bedoeld. Er is niks mis met een rimpeltje of een buikje!
Oefeningen - Fitness-island; voor de variatie van onze oefenserie een uitgebreide site met aanwijzingen en ideeën voor oefeningen.
Privé-site - Christa's Golden Heart (Nederlandstalig); een persoonlijke (home)page met een grabbelton aan spirituele & new-age inhoud en links. Verwacht niet meteen wonderen want al te uitgebreid zal het voorlopig niet worden. Dit hier zal even moeten volstaan voor diegene die een glimp van mijn wensen op te vangen; lol!
Rainbow-dimensions Dating (ook Nederlandstalig); een Spirituele Ontmoetingsplaats; dus geen gewone dating site, maar een ontmoetingsplaats waar het accent ligt op spiritualiteit. De site is daarom bedoeld voor diegenen die bij de algemene “dating sites” niet voldoende diepgang ervaren en eigenlijk niet goed kunnen vinden wat ze zoeken: een “soulmate”.
Samen leven - Positief over de multi-culturele samenleving; in een tijd zoals deze waarin de verschillen tussen subculturen en bevolkingsgroepen vooral op negatieve in het nieuws komen, is het belangrijk dat er “een site is als &”, die staat voor positieve interactie tussen subculturen.
Samen leven - Tegen het wij/zij denken (Reliflex.nl); een vreedzame multiculturele samenleving vraagt uitwisseling van elkaars cultuur en religieuze gebruiken. Die kennis wil “Stichting Zinweg” met deze site bevorderen.
Sanskriet woordenboek van Monier-Williams (Engels); de betaversie van een Engelstalig, transcriptie, Sanskriet woordenboek online. Dit woordenboek van de universiteit van Washington (VS.) is begonnen met de bekende woordenlijst van Monier-Williams. De huidige auteur is Prem Pahlajrai. Kies de gewenste beginletter door deze in de adresbalk van de browser in te vullen (betaversie geeft aan dat dit woordenboek nog niet af is).
Spiritualiteit en new-age de site; Experiencefestival.com (Engelstalig); veel info over spiritualiteit, religie en yoga (groot archief). The Global Oneness Commitment is an eight-year project with the goal of uniting people around the globe to mutual actions in order to not only save what we have, but to transform the planet thru an increase in spiritual awareness - a new consciousness creating a joyful home for all its inhabitants and sincere respect for all forms of life.
Spiritualiteit - Engelenhartje.nl >> de spirituele site van Dennis & Louise. Engelenhartje herbergt een schat aan informatie over verschillende onderwerpen zoals: religie, spiritualiteit, hedendaagse problemathiek enz.
Spiritualiteit - de site Gnostiek.nl (Nederlandstalig); heeft het Thomas evangelie je belangstelling? Je kunt hier een toelichting vinden op deze gnostische tekst. De gnostiek is een vroegchristelijke stroming uit de eerste eeuwen van onze jaartelling. Kernthema van de gnostiek is dat de mens vergeten is wie hij in werkelijkheid is. Jezus speelt in de gnostische teksten een geheel andere rol dan in het traditonele, kerkelijke Christendom. Hij is geen wonderdoende god, maar een boodschapper die de mens komt oproepen “zichzelf te
herinneren”.
Spiritualiteit - Spirituele homepage van JHK; een site met veel links, een Forum, spirituele pagina, agenda, tarot pagina, numerologie, horoscopen, gedichten en spreuken, paranormale verhalen, vreemde verschijnselen, download pagina, chatten, voorspellingen 2000-2050, en nog veel meer. Deze site bevat uitleg over de gene zijde.
Spiritualiteit - Joljan Spiritualiteit (Jolanda J.); de werkelijke ontdekkingsdaad bestaat niet uit het ontdekken van nieuwe landen, maar uit het zien met nieuwe ogen.
Suham-training.nl >> Suham biedt de mogelijkheid om via eenvoudige, ervaringsgerichte processen, je innerlijke huis te ontwikkelen, daar waar de Goddelijke Tegenwoordigheid in ons leven een plaats kan krijgen. Deze training is gebaseerd op de boeken van Neale Donald Walsch “De gesprekken met God”.
Tegen het wij/zij denken (de site Reliflex.nl); een vreedzame multiculturele samenleving vraagt uitwisseling van elkaars cultuur en religieuze gebruiken. Die kennis wil “Stichting Zinweg” met deze site bevorderen.
Truth, Gospel of <> The Nag Hammadi Library (Eng.) >> site met de weergave van de ‘Nag Hammadi’ teksten uit het vroege Christendom. (In the first century of the Christian era the term ‘Gnostic’ came to denote a heterodox segment of the diverse new Christian
community).
Tijdschrift - FilosofieMagazine.nl (Nederlandstalig); de site van Filosofie Magazine brengt 25 eeuwen verbeelding en inzicht binnen handbereik. U treft interviews en essays over actueel-filosofische onderwerpen, besprekingen van onlangs verschenen boeken, een overzicht van artikelen, het laatste filosofische nieuws en een wekelijks bijgewerkte agenda met lezingen, cursussen, etc.. Verder een handige selectie van interessante sites op het gebied van filosofie.
Tijdschrift voor yoga; een uitgave van Stichting Yoga Publicaties, Utrecht. De inhoud richt zich voornamelijk op de yogadocent. Kan interessant zijn voor de gevorderde cursist.
Tijdschrift >> YogaMag (Yoga Magazine); een gratis online magazine over yoga; verder ook onderwerpen als new-age, bewuster leven en plezier. De artikelen zijn in het algemeen goed leesbaar voor de leek. De lay-out laat wat afweten en komt helaas wat schreeuwerig over.
Vrijbuiters-site Lavondyss.com (Engelstalige, Amerikaanse); het is even op adem komen na al die flitsende animaties en banners in felle .GIF-kleuren. Even dromen bij zwartwit met net dat tipje kleur. Naast actie vinden we wonderschone fotografie.
Walsch, Neale Donald <> (Suham-training.nl); Suham biedt de mogelijkheid om via eenvoudige, ervaringsgerichte processen, je innerlijke huis te ontwikkelen, daar waar de Goddelijke Tegenwoordigheid in ons leven een plaats kan krijgen. Deze training is gebaseerd op de boeken van Neale Donald Walsch “De gesprekken met God”.
Webmagazine >> YogaMag (Yoga Magazine); een gratis online magazine over yoga; verder ook onderwerpen als new-age, bewuster leven en plezier. De artikelen zijn in het algemeen goed leesbaar voor de leek. De lay-out laat wat afweten en komt helaas wat schreeuwerig over.
Wicca - Dutchwitch.com (site in het Nederlands); Een wat geheimzinnige site met godinnenorakel, voor al degenen die het pad der schoonheid bewandelen: Moge de Godin ons verenigen; in de vreugde van onze diversiteit en ons leren dat wij allen kinderen zijn; van één Schepper en één huis: de aarde. En waar je ook bent; moge de Godin je zegenen en behoeden en ieder ogenblik van je leven vervullen; met haar uitzonderlijke magie.
Wicca - Hexenstern (Duitstalig); een virtueel heiligdom uitgaande van de Wicca-religie. Ook zonder kennis van het Duits is deze byzondere site zeker het aanschouwen waard.
Wicca - Margarita, de heks van Appelscha; Margarita - de heks van Appelscha - is een solitaire heks, die dicht bij en met Moeder Aarde leeft en haar goede gaven gebruikt met grote eerbied voor al wat is. Zij beheert een theeschenkerij en het Heksenmuseum.

yoga (begin)

Yoga - Experiencefestival.com (Engelstalig); veel info over yoga, spiritualiteit en religie (groot archief). The Global Oneness Commitment is an eight-year project with the goal of uniting people around the globe to mutual actions in order to not only save what we have, but to transform the planet thru an increase in spiritual awareness - a new consciousness creating a joyful home for all its inhabitants and sincere respect for all forms of life.
YogaMag (Yoga Magazine); een gratis online magazine over yoga; verder ook onderwerpen als new-age, bewuster leven en plezier. De artikelen zijn in het algemeen goed leesbaar voor de leek. De lay-out laat wat afweten en komt helaas wat schreeuwerig
over.
Yoga - Pilates Yoga Information (Engelstalig); het pilatus oefensysteem komt voor uit Yoga. Deze site toont een mengvorm van yoga en pilatus. (Find yoga and pilates videos; the Leg Raises exercises have the purpose of preparing the body for the yoga asanas.)
Yoga - San Diego Men's Naked Yoga; een Engelstalige site over nudistisch yoga voor mannen in VS. (San Diego regio). De activiteit wordt georganiseerd van uit de homobeweging aldaar. Het is een eenvoudige site met een evenwichtige lay-out en mooie foto's.
Yoga - Tijdschrift voor yoga; een uitgave van Stichting Yoga Publicaties, Utrecht. De inhoud richt zich voornamelijk op de yogadocent. Kan interessant zijn voor de gevorderde cursist.
Ziener? >> Lichaamstaal, het lezen van <> Het wordt algemeen aangenomen dat ongeveer zeventig procent van de communicatie tussen mensen uit lichaamstaal bestaat. Deze site kan helpen bij het neerzetten van een positief persoonlijk imago.
Zinweg - Tegen het wij/zij denken (Reliflex.nl); een vreedzame multiculturele samenleving vraagt uitwisseling van elkaars cultuur en religieuze gebruiken. Die kennis wil “Stichting Zinweg” met deze site bevorderen.

Astrologie

Algemene & Spirituele site (Homepage van JHK); site met veel links, een Forum, spirituele pagina, agenda, tarot pagina, numerologie, horoscopen, gedichten en spreuken, paranormale verhalen, vreemde verschijnselen, download pagina, chatten, voorspellingen 2000-2050, en nog veel meer. De site bevat ook uitleg over de gene zijde.
Astrologie - Le stelle di Mia (in het Italiaans, als kijksite aanbevolen!); een site over astrologie - met een wonderschone lay-out in het Italiaans. Voor wie niet thuis is in het Italiaans, vooral interessant als kunstwerkje.

Cristendom

Gan Eden (christen-naturisten); een site van Leen & Nicoline bedoeld voor mede Christenen, die het moelijk vinden in hun kerk of gemeente te vertellen, dat ze het naturisme beleven.
Gnosis >> The Nag Hammadi Library (Eng.) >> site met de weergave van de ‘Nag Hammadi’ teksten uit het vroege Christendom. (The Nag Hammadi Library, a collection of thirteen ancient codices containing over fifty texts, was discovered in upper Egypt in 1945... In the first century of the Christian era the term ‘Gnostic’ came to denote a heterodox segment of the diverse new Christian
community).
Gnostiek.nl - een site die gaat over gnosis en gnostiek (Nederlandstalig). Heeft het Thomas evangelie je belangstelling? Je kunt hier een toelichting vinden op deze gnostische tekst. De gnostiek is een vroegchristelijke stroming uit de eerste eeuwen van onze jaartelling. Kernthema van de gnostiek is dat de mens vergeten is wie hij in werkelijkheid is. Jezus speelt in de gnostische teksten een geheel andere rol dan in het traditonele, kerkelijke Christendom. Hij is geen wonderdoende god, maar een boodschapper die de mens komt oproepen “zichzelf te
herinneren”.

Naturisme

Haptoyoga (Friesland - Drachten); yoga voor naturisten en nudisten in huiskamers of kleine zaaltjes.
Prithu >> Yoga with Dan Speers (Eng.) <> (blog)site van de yogaleraar Prithu Dan Speers die o.a werd opgeleid door Wendy Beffert (ook naturistisch yoga). We vinden een vriendelijke lay-out. Verder is deze Engeltalige site verbonden met een webwinkel (Welcome friends to the home of my yoga world. On these pages you will learn more about me, the style of yoga that I do, and hopefully along the way you may even learn something about yourself. Yoga is many things to many people. Its facets are as distinctive as they are diverse. For some it can simply be a good workout, for others it encompasses the many aspects of a path to self realization. For me, it is all of these things).
Yoga - San Diego Men's Naked Yoga; engelstalige site over nudistisch yoga voor mannen in VS. (San Diego regio). De activiteit wordt georganiseerd van uit de homobeweging aldaar. Het is een eenvoudige site met een evenwichtige lay-out en mooie
foto's.

Reiki

Handen opleggen - Reiki een andere vorm van paranormaal genezen; een centrum (www.reikicentrum.com) met opleidingen in het Usui-systeem tot Reiki Master. De hele benadering heeft veel trekjes die we ook in andere religies (sektes) vinden. (De Master-opleiding is buitensporig duur!)

Wicca

Boek der Schaduwen >> de titel ‘Boek der Schaduwen’ (Book of Shadows) is waarschijnlijk verzonnen door de Inquisitie. Later toen er door de verlichting meer ruimte voor het belijden van andere religies ontstond, is het er door creatieve geesten inhoud gegeven aan dit heilige boek binnen Wicca. Men beweert over het algemeen, dat de tekst langs paranormale weg wordt overgedragen. Er is een veelheid aan versies. De inhoud beschrijft vooral de rituelen. Volgens sommige bronnen werd het eerste ‘Book of Shadows’ door Gerald Gardner - de oprichter van de huidige Wiccabeweging - geschreven in 1953. Dit boek was gebaseerd op zijn ‘Ye Bok of Magicla Art’.
Dutchwitch.com (Nederlandstalig); een wat geheimzinnige site met godinnenorakel, voor al degenen die het pad der schoonheid bewandelen: Moge de Godin ons verenigen; in de vreugde van onze diversiteit en ons leren dat wij allen kinderen zijn; van én Schepper en én huis: de aarde. En waar je ook bent; moge de Godin je zegenen en behoeden en ieder ogenblik van je leven vervullen; met haar uitzonderlijke magie.
Hexenstern (Duitstalig); een virtueel heiligdom uitgaande van de Wicca-religie. Ook zonder kennis van het Duits is deze byzondere site zeker het aanschouwen waard.
Margarita, de heks van Appelscha; Margarita - de heks van Appelscha - is een solitaire heks, die dicht bij en met Moeder Aarde leeft en haar goede gaven gebruikt met grote eerbied voor al wat is. Zij beheert een theeschenkerij en het Heksenmuseum.

Yoga

Arjan Smeele >> Arjan's Yoga Site (Ned.) >> Privé-site over Yoga van Arjan Smeele. Deze site met een simpele lay-out is voorzien van gastenboek en forum de tekeningen zijn helaas wat primitief wat de info niet ten goede komt.
Begrippen >> Sanskriet woordenboek van Monier-Williams (Engels); de betaversie van een Engelstalig, transcriptie, Sanskriet woordenboek online. Dit woordenboek van de universiteit van Washington (VS.) is begonnen met de bekende woordenlijst van Monier-Williams. De huidige auteur is Prem Pahlajrai. Kies de gewenste beginletter door deze in de adresbalk van de browser in te vullen (betaversie geeft aan dat dit woordenboek nog niet af is).
Haptoyoga (Friesland - Drachten); yoga voor naturisten en nudisten in huiskamers of kleine zaaltjes.
Lotusvijver.nl >> Hindoeïsme - tweede site van de hindoe-omroep (Ned.); regelmatig informatie over Hindoeïsme, Yoga en Tantra vanuit de bakermat. Deze site heeft een eigen forum.
Magazine >> YogaMag (Yoga Magazine); een gratis online magazine over yoga; verder ook onderwerpen als new-age, bewuster leven en plezier. De artikelen zijn in het algemeen goed leesbaar voor de leek. De lay-out laat wat afweten en komt helaas wat schreeuwerig over.
Paramahamsa Yogananda >> Kriya Yoga Institute (Eng.); Kriya-Yoga volgens de traditionele Oosterse wijze van beoefening. De nadruk ligt daarbij op de discipline van het uitvoeren van de rituelen. Dit wordt aangevuld met kriya's en asana's. (The Authentic Original Kriya Yoga of Babaji, Lahiri Mahasaya, Swami Shriyukteshwar, Bhupendranath Sanyal, Paramahamsa Yogananda, Satyananda, Paramahamsa Hariharananda and Paramahamsa Prajnanananda). Deze Engelstalige site (www.kriya.org) heeft een simpele, oogstrelende lay-out.
Pilates Yoga Information (Eng.); het pilatus oefensysteem komt voor uit Yoga. Deze site toont een mengvorm van yoga en pilatus. (Find yoga and pilates videos; the Leg Raises exercises have the purpose of preparing the body for the yoga asanas.)
Shakti >> www.KundaliniYoga.org <> deze site biedt een schriftelijke cursus met ter beoordeling een paar vrije lessen online (Eng. Spaans). De qua kleuren lelijke lay-out komt schreeuwerig over. (Shakti the Serpent bids you ‘Sat Nam!’ and welcome the Kundalini. By gradually and safely awakening this serpent and employing its power, you will benefit an elevation in consciousness and physical well-being.)
Sanskriet woordenboek van Monier-Williams (Engels); de betaversie van een Engelstalig, transcriptie, Sanskriet woordenboek online. Dit woordenboek van de universiteit van Washington (VS.) is begonnen met de bekende woordenlijst van Monier-Williams. De huidige auteur is Prem Pahlajrai. Kies de gewenste beginletter door deze in de adresbalk van de browser in te vullen (betaversie geeft aan dat dit woordenboek nog niet af is).
Tijdschrift voor yoga; een uitgave van Stichting Yoga Publicaties, Utrecht. De inhoud richt zich voornamelijk op de yogadocent. Kan interessant zijn voor de gevorderde cursist.

Zingeving

Zinweg - Tegen het wij/zij denken (Reliflex.nl); een vreedzame multiculturele samenleving vraagt uitwisseling van elkaars cultuur en religieuze gebruiken. Die kennis wil “Stichting Zinweg” met deze site bevorderen.


 
Voor verdieping surf dan even naar de spirituele pagina:For the power of paganism click on the banner below (Eng.):


Voor een forum over reiki & tantra klik hieronder (Ned):