Naturisme

Animatie van een schip.
Alfabetisch

Een eerste poging om uit te breiden met een echte themalinksite. Voorlopig is de splitsing tussen de pagina's “Diversen” en “Naturisme” nog niet volledig. Alle begin is moeilijk; met deze pagina heb ik een eerste begin gemaakt voor een serie alfabetische linkpagina's. Voorlopig zijn het vooral sites, die mij persoonlijk opvielen! Het goed beschrijven van een site neemt nogal wat tijd, dus verwacht er voorlopig niet te veel van; gelijk,

het weer

(wijs aan),

zonnegroetjes - Louis.

Aktie Agenda, de <> De Aktie Agenda biedt overzicht van acties en activiteiten voor mensen die actie voeren voor een betere wereld. Wie zich afvraagt “wat is er zoal te doen” of  “kan ik wat zinnigs doen” vindt vaak wel iets van zijn of haar gading in de Aktie Agenda. En iedereen die iets organiseert, kan deze activiteit via een invulformulier op de website aanleveren.
Alleengaande naturisten - Solonat.nl (vereniging); vereniging voor alleenstaande en alleengaande naturisten. Twee keer per jaar ontmoeting in een vormingscentrum; daar is ruimte voor het leggen van contacten.
Anders koken >> Site over koken op reis of op de camping >> recepten voor op het houtvuur, de barbecue, de primus, gas of de skottelbraai. Verder allerlei extra info over meer of minder primitief koken. De website www.KokenOpDeCamping.nl is heel compleet en ziet er
verzorgd uit.
Badcultuur - Thermen de Woudfennen; een commerciële wat kille sauna - in het Noorden van Nederland - met als specialisatie wellness (Joure - Friesland).
Begrippenlijst naturisme; een uitgebreide lijst met woorden begrippen en afkortingen rakend aan het onderwerp naturisme.
Belangen behartiging voor naturisten (nudisten) - NFN, het <> (federatie); De Nederlandse Federatie van Naturisten Verenigingen heeft een eigen tijdschrift met de naam “Uit!” en een uitgebreide site veel informatie over vakantie-mogelijkheden. Verder vindt men er o.a. kleine advertenties en een forum.
Bible Fellowship of Spokane (Eng.); de site van het evangelische bijbel-gezelschap ‘Spokane’ (Washington, VS). Zij Organiseert maandelijkese diensten, waarbij soms geen kleding wordt gedragen. Verder zijn ook gewone naturistische bijeenkomsten. (Our Bible studies are not about denominational topics; we prefer to study our common interest of Christian naturism. After the Bible study the hot tub is ready. Dress code is: nude when possible, clothed when practical. Hot tubbing is nude only.)
Bible, Being Nude and the <> Een infosite (Engelstalig); Naaktheid (naturisme) en de Bijbel; een in het Engels geschreven verantwoording voor naturisme en het
Christen zijn.
Blote vakantie, een <> Naturistisch reisbureau Euronature >> Uw vakantie boeken via een commercieel reisbureau gespecialiseerd in reizen voor naturisten en
nudisten.
Christendom en naturisme; tegen de stroom in samenleven met een ideaal. De website van de Orde der Transformanten.
Christen Naturisten Sites; een rijk geïllustreerde pagina van “JouwPagina.nl” met links naar een keur aan aardige websites en pagina's van of voor Christen-naturisten (onderhoud: GanEden.nl).
ClothesFree.com (Engelstalig);
de Wereld Naturisme/Nudisme Site met algemene informatie, nieuws, links, foto's, video's en een eigen TV station.
Dating - Rainbow-dimensions (ook Nederlandstalig). een spirituele ontmoetingsplaats; geen gewone dating site, maar een webplek waar het accent ligt op spiritualiteit. De site is daarom bedoeld voor diegenen die bij de algemene “dating sites” niet voldoende diepgang ervaren en eigenlijk niet goed kunnen vinden wat ze zoeken: een “soulmate”.
Federatie - Het NFN; de Nederlandse Federatie van Naturisten Verenigingen heeft een eigen tijdschrift met de naam “Uit!” en een uitgebreide site veel informatie over vakantie mogelijkheden. Verder vindt men er o.a. kleine advertenties en een forum.
Fietspaden >> fietsersbond, de <> de site van een groepering die opkomt voor de fiets, ofwel ons nationale, groene vervoermiddel. Met de groei van het autovervoer komt de ruimte voor de fiets steeds verder in de verdrukking; bovendien worden ondertussen bestaande fietspaden verwaarloosd, want gemeenten en provincies zitten vaak krap
bij kas.
Forum - Familienaturisme.nl >> een forum over naturisme vooral gericht op het gezin. Het gaat er vaak over de eerste confrontatie met naturisme.
Forum - Nudistenforum.com >> een algemeen engelstalig forum met als over naturisme en nudisme. Veel ervaringen met buitenlandse resorts.
Forum - Natuworld.nl >> het forum van “Natuworld” met als kern onderwerp naturisme.
Gan Eden (christen-naturisten); een site van Leen & Nicoline bedoeld voor mede Christenen, die het moeilijk vinden in hun kerk of gemeente te vertellen, dat ze het naturisme beleven.
Gay - San Diego Men's Naked Yoga;
Engelstalige site over nudistisch yoga voor mannen in VS. (San Diego regio). De activiteit wordt georganiseerd van uit de homobeweging aldaar. Het is een eenvoudige site met een evenwichtige lay-out en mooie
foto's.
gezondheid - Let op de teek! (www.lymenet.nl); het aantal besmette teken neemt hand over hand toe, en daarmee de kans op besmetting met de ziekte van Lyme. Na een tochtje in de natuur dienen we dus onze huid zorgvuldig op teken te (laten) controleren. De drie oksels zijn daarbij de plekjes met de meeste risico's. Noteer de datum waarop een teek is verwijderd!
Groene Ster - naaktstrandje Groene Ster; Strandje.nl; de site van het naaktstrandje op het recreatie-terrein de Groene Ster bij Leeuwarden.
Grolloo - naaktstrandje bij Grolloo (Drente); De site van de belangengroep de Grote Moere bij Grolloo (de gemeente Aa en Hunze) in Drente.
Hammie's Place (Nederlands- & Engelstalig); persoonlijke website over webdesign, fotohobby (geen naaktfoto's) en naturisme. Bevat veel links betreffende naturistische mogelijkheden wereldwijd.
JNFN, de <> (jeugdbeweging); de landelijke vereniging voor de naturistische jeugd. Diverse activiteiten; er wordt o.a. iedere zomer een gezamenlijk zomerkamp georganiseerd.
Jong & actief - WijZijnJAN.nl >> JAN ofwel de “Jonge Actieve Naturisten” zijn er voor iedereen van 18 jaar en ouder die zich ‘jonge actieve naturist’ vindt. JAN's website heeft een eigen forum voor het uitwisselen van ervaringen, ideeën of om onderling af te spreken om iets te ondernemen. Spreekt dit je aan, dan hopen we je snel te kunnen begroeten op een JAN-activiteit!
Jongeren naturisme - Young Ones, The <> (Nederlandstalig); landelijke vereniging voor oudere naturisten jongeren; gezamenlijke bijeenkomsten.
Koken, Buiten <> Site over koken op reis of op de camping >> recepten voor op het houtvuur, de barbecue, de primus, gas of de skottelbraai. Verder allerlei extra info over meer of minder primitief koken. De website www.KokenOpDeCamping.nl is heel compleet en ziet er
verzorgd uit.

Een nieuw forum?
nieuw Forum IkBenNaturist.nl
maha (begin)

Mahavira - door Sri Swami Sivananda (Engelstalig); een korte engelstalige biografie van Mahavira (Maha Vira) ofwel Vardhamana Sanmati. (Mahavira was born in 599 B.C. He lived for 72 years. He abandoned home in 569 B.C. He attained omniscience in 557 B.C. and entered into Nirvana in 527 B.C. He was the last Tirthankara.)
Meldpunt >> Zwemwaterkwaliteit melden >> we willen allemaal graag veilig zwemmen, maar onder invloed van het weer kan de kwaliteit van open water behoorlijk veranderen. Help mee het zwemwater in Nederland in kaart te brengen. Dat geldt vooral voor de door ons gekoesterde naaktstrandjes en naakthoekjes.
Naaktstrandje Groene Ster; de site Strandje.nl; de website van het naaktstrandje op het recreatieterrein de Groene Ster bij Leeuwarden.
Naaktstrandje bij Grolloo (Drente); de site van de belangengroep de Grote Moere bij Grolloo (de gemeente Aa en Hunze) in Drente.
Naturisme - Hammie's Place (Nederlands- & Engelstalig); een persoonlijke website over webdesign, fotohobby (geen naaktfoto's) en naturisme. Bevat veel aardige links betreffende de naturistische mogelijkheden wereldwijd.
Naturisme TV - ClothesFree.com (Engelstalig); de Wereld Naturisme/Nudisme Site met algemene informatie, nieuws, links, foto's, video's en een eigen TV station.
Naturisme en Christendom (Nederlandstalig); tegen de stroom in samenleven met een ideaal. De website van de Orde der Transformanten.
Naturistisch reisbureau Euronature; een commercieel reisbureau gespecialiseerd in reizen voor naturisten en nudisten.
Naturistisch reisbureau Internatuur; een commercieel reisbureau gespecialiseerd in reizen voor naturisten en nudisten.
Naturistisch reisbureau NatuTravel; een commercieel reisbureau gespecialiseerd in reizen voor naturisten en nudisten (NatuTravel B.V., Waterlandlaan 84, 1441 MR Purmerend).
Naturistische woordenlijst; een uitgebreide lijst met woorden begrippen en afkortingen rakend aan het onderwerp naturisme.
Natuurlijkheid normaal toch! >> Beperkthoudbaar.info >> laat je niet beduvelen door de modekoningen en de schoonheidsindustrie. Terug naar het lijf zoals het van nature is bedoeld. Er is niks mis met een rimpeltje of een buikje!
NFN, het <> de Nederlandse Federatie van Naturisten Verenigingen heeft een eigen tijdschrift met de naam “Uit!” en een uitgebreide site veel informatie over vakantie mogelijkheden. Verder vindt men er o.a. kleine advertenties en een forum.
Privé-site - Hammie's Place (Nederlands- & Engelstalig); een persoonlijke website over webdesign, fotohobby (geen naaktfoto's) en naturisme. Bevat veel links betreffende naturistische mogelijkheden wereldwijd.
Rainbow-dimensions Dating (ook Nederlandstalig); een spirituele ontmoetingsplaats; geen gewone dating site, maar een webplek waar het accent ligt op spiritualiteit. De site is daarom bedoeld voor diegenen die bij de algemene “dating sites” niet voldoende diepgang ervaren en eigenlijk niet goed kunnen vinden wat ze zoeken: een “soulmate”.
Recepten voor primitief Koken >> Site over koken op de camping >> recepten voor op het houtvuur, de barbecue, de primus, gas of de skottelbraai. Verder allerlei extra info over meer of minder primitief koken. De site KokenOpDeCamping.nl is heel compleet en ziet er verzorgd uit.
Reizen - Naturistisch reisbureau Internatuur; een commercieel reisbureau gespecialiseerd in reizen voor naturisten en nudisten.
Reizen - Naturistisch reisbureau NatuTravel; een commercieel reisbureau gespecialiseerd in reizen voor naturisten en nudisten (NatuTravel B.V., Waterlandlaan 84, 1441 MR Purmerend).
Samen actief - WijZijnJAN.nl >> JAN ofwel de “Jonge Actieve Naturisten” zijn er voor iedereen van 18 jaar en ouder die zich ‘jonge actieve naturist’ vindt. JAN's website heeft een eigen forum voor het uitwisselen van ervaringen, ideeën of om onderling af te spreken om iets te ondernemen. Spreekt dit je aan, dan hopen we je snel te kunnen begroeten op een JAN-activiteit!
Samen in je blootje - JNFN, de <> (jeugdbeweging) landelijke vereniging voor de naturistische jeugd. Diverse activiteiten; er wordt o.a. iedere zomer een gezamenlijk zomerkamp georganiseerd.
Samen in je blootje - NFN, het (federatie) <> de Nederlandse Federatie van Naturisten Verenigingen heeft een eigen tijdschrift met de naam “Uit!” en een uitgebreide site veel informatie over vakantie mogelijkheden. Verder vindt men er o.a. kleine advertenties, dating en een forum.
Samen in je blootje (Solonat.nl); vereniging voor alleenstaande en alleengaande naturisten. Twee keer per jaar ontmoeting in een vormingscentrum; daar is ruimte voor het leggen van contacten.
Samen in je blootje - Young Ones, The <> (Nederlandstalig); landelijke vereniging voor oudere naturisten jongeren; gezamenlijke bijeenkomsten.
Samen leven - Positief over de multiculturele samenleving. in een tijd zoals deze waarin de verschillen tussen subculturen en bevolkingsgroepen vooral op negatieve in het nieuws komen, is het belangrijk dat er “een site is als &”, die staat voor positieve interactie tussen subculturen.
San Diego Men's Naked Yoga; site in de engelse taal over nudistisch yoga voor mannen in VS. (San Diego regio). De activiteit wordt georganiseerd van uit de homobeweging aldaar. Het is een eenvoudige site met een evenwichtige lay-out en mooie
foto's.
Saunastate; een algemene, gezellig, commerciële sauna - kenmerkend voor het Noorden van Nederland - in Gorredijk (Friesland)
Sauna Westenberg L'warden; een typische commerciële stadsauna in het centrum van Leeuwarden. Een gezelige, knusse sauna, maar het parkeren in de nabije omgeving is wat moeizaam!
Scandinavië - Naturisme in het Noorden; De site van Henk Dekker met o.a. naturistische vakantie ervaringen in Scandinavië.
Sierraad - Naturistensymbool.nl (winkel); de Goudsmid waar men het naturistensymbooltje - in de vorm van een sierraad - kan bestellen.
Solonat.nl >> een vereniging voor alleenstaande en alleengaande naturisten. Twee keer per jaar ontmoeting in een vormingscentrum; daar is ruimte voor het leggen van contacten.
Spiritualiteit ervaren on line - Experiencefestival.com (Engelstalig); veel info over spiritualiteit, religie en yoga (groot archief). The Global Oneness Commitment is an eight-year project with the goal of uniting people around the globe to mutual actions in order to not only save what we have, but to transform the planet thru an increase in spiritual awareness - a new consciousness creating a joyful home for all its inhabitants and sincere respect for all forms of life.
Streaking.org (Engelstalig); actie door het tonen van naaktheid - zonder seksuele bijbedoeling - in openbare plaatsen; waar veel mensen aanwezig zijn. (Streaking.org : Dedicated to streakers and streaking... Streaker n : someone who takes off all their clothes and runs naked through a public place.)
Tijdschrift - FilosofieMagazine.nl (Nederlandstalig); de site van Filosofie Magazine brengt 25 eeuwen verbeelding en inzicht binnen handbereik.
TV naturisme - ClothesFree.com (Engelstalig); de Wereld Naturisme/Nudisme Site met algemene informatie, nieuws, links, foto's, video's en een eigen TV station.
Uitgaan - JouwSaunagids.nl (Info & links); een website met veel info over sauna en verder nog een uitgebreide linkpagina.
Uitwisseling - Familienaturisme.nl >> een forum over naturisme vooral gericht op het gezin. Het gaat er vaak over de eerste confrontatie met naturisme.
Vrijbuiters-site Lavondyss.com (Engelstalige, Amerikaanse); het is even op adem komen na al die flitsende animaties en banners in felle .GIF-kleuren. Even dromen bij zwart-wit met net dat tipje kleur. Naast actie vinden we wonderschone fotografie.
Vrijheid, een keuze voor <> (naturisme - federatie NFN); de Nederlandse Federatie van Naturisten Verenigingen heeft een eigen tijdschrift met de naam “Uit!” en een uitgebreide site veel informatie over vakantie mogelijkheden. Verder vindt men er o.a. kleine advertenties en een forum.
Webdesign - Hammie's Place (Nederlands- & Engelstalig); persoonlijke website over webdesign, fotohobby (geen naaktfoto's) en naturisme. Bevat veel links betreffende naturistische mogelijkheden wereldwijd.
Westenberg L'warden (sauna); een typische commerciële stadsauna in het centrum van Leeuwarden. Een gezelige, knusse sauna, maar het parkeren in de nabije omgeving is wat moeizaam!.
WijZijnJAN.nl >> JAN ofwel de “Jonge Actieve Naturisten” zijn er voor iedereen van 18 jaar en ouder die zich ‘jonge actieve naturist’ vindt. JAN's website heeft een eigen forum voor het uitwisselen van ervaringen, ideeën of om onderling af te spreken om iets te ondernemen. Spreekt dit je aan, dan hopen we je snel te kunnen begroeten op een JAN-activiteit!

woor (begin)

Woordenlijst naturisme; een uitgebreide lijst met woorden begrippen en afkortingen rakend aan het onderwerp naturisme.
Yoga - Experiencefestival.com <> Engelstalige site met veel info over yoga, spiritualiteit en religie (groot archief). The Global Oneness Commitment is an eight-year project with the goal of uniting people around the globe to mutual actions in order to not only save what we have, but to transform the planet thru an increase in spiritual awareness - a new consciousness creating a joyful home for all its inhabitants and sincere respect for all forms of life.
Yoga - Natspelavond, de <> Alternatief uitgaan; een open sauna-, yoga- lijfwerk-, spel- en ontmoetingsavond van de vereniging Maha Vira.
Yoga - San Diego Men's Naked Yoga; engelstalige site over nudistisch yoga voor mannen in VS. (San Diego regio). De activiteit wordt georganiseerd van uit de homobeweging aldaar. Het is een eenvoudige site met een evenwichtige lay-out en mooie
foto's.
Zinweg - Tegen het wij/zij denken (Reliflex.nl); een vreedzame multiculturele samenleving vraagt uitwisseling van elkaars cultuur en religieuze gebruiken. Die kennis wil “Stichting Zinweg” met deze site bevorderen.
Zwemwaterkwaliteit melden >> we willen allemaal graag veilig zwemmen, maar onder invloed van het weer kan de kwaliteit van open water behoorlijk veranderen. Help mee het zwemwater in Nederland in kaart te brengen. Dat geldt vooral voor het door ons gekoesterde naaktstrandje of naakthoekje.

Christendom

Bible, Being Nude and the <> Een infosite (Engelstalig); Naaktheid (naturisme) en de Bijbel; een in het Engels geschreven verantwoording voor naturisme en het
Christen zijn.
Bible Fellowship of Spokane (Eng.); de site van het evangelische bijbel-gezelschap ‘Spokane’ (Washington, VS). Zij Organiseert maandelijkese diensten, waarbij soms geen kleding wordt gedragen. Verder zijn ook gewone naturistische bijeenkomsten. (Our Bible studies are not about denominational topics; we prefer to study our common interest of Christian naturism. After the Bible study the hot tub is ready. Dress code is: nude when possible, clothed when practical. Hot tubbing is nude only.)
Christen Naturisten Sites; een rijk geïllustreerde pagina van “JouwPagina.nl” met links naar een keur aan aardige websites en pagina's van of voor Christen-naturisten (onderhoud: GanEden.nl).
Familienaturisme.nl >> een forum over naturisme vooral gericht op het gezin. Het gaat er vaak over de eerste confrontatie met naturisme.
Gan Eden (christen-naturisten); een site van Leen & Nicoline bedoeld voor mede Christenen, die het moeilijk vinden in hun kerk of gemeente te vertellen, dat ze het naturisme beleven.
Zinweg - Tegen het wij/zij denken (Reliflex.nl); een vreedzame multiculturele samenleving vraagt uitwisseling van elkaars cultuur en religieuze gebruiken. Die kennis wil “Stichting Zinweg” met deze site bevorderen.

Fora

Familienaturisme.nl >> een forum over naturisme vooral gericht op het gezin. Het gaat er vaak over de eerste confrontatie met naturisme.
Google.nl - Naturisme forum; nederlandstalig forum van “Google” met als kern onderwerp naturisme en nudisme.
NaturismeForum.nl >> algemeen nederlandstalig forum met als kern onderwerp naturisme.
Natuworld (forum); een forum van “Natuworld” met als kern onderwerp naturisme.
NFN (forum); een forum met als kern onderwerp naturisme van het NFN.
Nudistenforum.com >> een algemeen engelstalig forum met als over naturisme en nudisme. Veel ervaringen met buitenlandse
resorts.
Samen - Familienaturisme.nl >> een forum over naturisme vooral gericht op het gezin. Het gaat er vaak over de eerste confrontatie met naturisme.
Wereldwijzer.nl (forum); algemeen nederlandstalig forum van “Wereldwijzer” over naturisme.
Wij zijn JAN (forum); het forum van de “Jonge Actieve Naturisten” (JAN) over naturisme en jeugdige ditjes en datjes.

Privé sites

Hammie's Place (Nederlands- & Engelstalig); een persoonlijke website over webdesign, fotohobby (geen naaktfoto's) en naturisme. Bevat veel links betreffende naturistische mogelijkheden wereldwijd.
Henk, de site van <> Naturisme in het Noorden; de site van Henk Dekker met o.a. naturistische vakantie ervaringen in Scandinavië.
Leen & Nicoline (GanEden.nl); een site van Leen & Nicoline bedoeld voor mede Christenen, die het moeilijk vinden in hun kerk of gemeente te vertellen, dat ze het naturisme beleven.

Reizen

Naturistisch reisbureau Euronature; een commercieel reisbureau gespecialiseerd in reizen voor naturisten en nudisten.
Naturistisch reisbureau Internatuur; een commercieel reisbureau gespecialiseerd in reizen voor naturisten en nudisten.
Naturistisch reisbureau NatuTravel; een commercieel reisbureau gespecialiseerd in reizen voor naturisten en nudisten (NatuTravel B.V., Waterlandlaan 84, 1441 MR Purmerend).
NFN, het <> de Nederlandse Federatie van Naturisten Verenigingen heeft een eigen tijdschrift met de naam “Uit!” en een uitgebreide site veel informatie over vakantie mogelijkheden. Verder vindt men er o.a. kleine advertenties en een forum.

Strandjes

Buienradar (weer info); Wordt het naturistisch strandweer vandaag?

Het weer

(wijs aan)

Groene Ster - naaktstrandje Groene Ster; Strandje.nl; de site van het naaktstrandje op het recreatieterrein de Groene Ster bij Leeuwarden.
Grolloo - naaktstrandje bij Grolloo (Drente); de site van de belangengroep de Grote Moere bij Grolloo (de gemeente Aa en Hunze) in Drente.
Kralingse bos Rotterdam, het <> bij mooi weer een aardig plekje om naturistisch te recreëren.

Uitgaan

Aquadroom (sauna); een kleine, gezellige, weekend sauna - in het Noorden van Nederland (Hemrik - Zuid-oost Friesland).
Leliehof Makkum (sauna); een kleine, commerciële sauna - in het Noorden van Nederland (Makkum - Friesland)
Natspelavond, de <> Alternatief uitgaan; een open sauna-, lijfwerk- , spel- en ontmoetingsavond van de vereniging Maha Vira.
Sauna Franeker; een kleine, commerciële sauna - in het Noorden van Nederland (Franeker - Friesland)
Saunastate; een algemene, gezellig, commerciële sauna - kenmerkend voor het Noorden van Nederland - in Gorredijk (Friesland)
Sauna Westenberg L'warden; een typische commerciële stadsauna in het centrum van Leeuwarden. Een gezelige, knusse sauna, maar het parkeren in de nabije omgeving is wat moeizaam!
Thermen - Woudfennen, de <> een commerciële wat kille sauna - in het Noorden van Nederland - met als specialisatie wellness (Joure - Friesland).
Uitgaan - JouwSaunagids.nl (Info & links); een website met veel informatie over sauna en uitgebreide linkpagina.

Yoga

Gay - San Diego Men's Naked Yoga; engelstalige site over nudistisch yoga voor mannen in VS. (San Diego regio). De activiteit wordt georganiseerd van uit de homobeweging aldaar. Het is een eenvoudige site met een evenwichtige lay-out en mooie foto's.
Haptoyoga (Friesland - Drachten); yoga voor naturisten en nudisten in huiskamers of kleine zaaltjes.
Integrale Yoga (Den Haag); een algemene cursus yoga voor naturisten in een zaal (naast naturistisch ook gekleed yoga).
Yoga - Experiencefestival.com (Engelstalig); veel info over yoga, spiritualiteit en religie (groot archief). The Global Oneness Commitment is an eight-year project with the goal of uniting people around the globe to mutual actions in order to not only save what we have, but to transform the planet thru an increase in spiritual awareness - a new consciousness creating a joyful home for all its inhabitants and sincere respect for all forms of life.


Voor de Wereld Naturisme/Nudisme Site, surf dan naar:Om in de zomer dichtbij van zon en water te genieten: