Wie vaart er mee?

Animatie van een schip.

Introductie

Deze site van “Maha Vira” geeft nieuwe ideeën voor mensen die zoeken naar een nieuwe uitdaging, om daarmee het ingedutte levensrealm een opkikkertje te geven; wie deelt onze ervaringen door mee te varen?
 
Een oudere Louis van Gorkom maakt de Veerhouding
 
Zoals de sauna is massage een goede, drempelverlagende ingang naar naturistisch lijfwerk en andere blote activiteiten, daarom hebben wij de vereniging Maha Vira de domeinnaam "tao-massage.nl" aan het eind van 2006 overgenomen. Inmiddels wordt er aan deze site hard gewerkt.

Wij vormen een vereniging, met als kernactiviteit naturistisch lijfwerk in de vorm van Haptotantra. Wel vinden wij dat de naturistische levenswijze niet buiten de maatschappij moet staan, daarom organiseren wij tal van activiteiten, die los staan van het naturisme. Met deze site hopen wij materiaal te brengen, dat een aanzet kan zijn tot persoonlijke groei. Voorlopig is dat helaas nog mondjesmaat, want voor deze site zoeken we nog vrijwilligers, die zich met ons verwant voelen. Aan de andere kant kunnen wij deze vrijwilligers - als gratis lid - een privé plekje op deze site bieden.

Van massage tot njutning

Deze site reikt dus verder als massage. Met een sprong in het diepe - van de stroomversnelling des levens - kunnen we kiezen voor het totaal van njutning via de achterdeur van de natspel website. Ook kunnen we voorlopig een bewuste keuze maken voor het kabbelend levensstroompje met massage. Massage is een middel bij de toenadering van de ander. Het gaat dan over de hele mens; het is zowel een spiritueelproces als een mechanische handeling. Wij zien dit spel van zorgzame handen als een holistische vorm van communicatie.

Deze site brengt dus een nieuwe benadering voor een oud begrip; "massage", hoewel pas later als zodanig benoemd, is zo oud als de wereld. Het begrip massage kunnen we definiëren als helende aanraking. Tao (spreek uit Dao) komt uit China en staat voor evenwicht; de natuur zoals ze is; de schepping; het Oer. De betekenis van tao-massage is dus aanraking die in evenwicht brengt, ofwel sensualiteit. In de praktijk kunnen we tao ook heel goed vertalen met tantra.

Wie geen probleem heeft met het voorgaande en naturisme (nudisme, naaktheid) kan hier het hart van tao-massage.nl betreden. Wie echter meer zoekt vindt de echte uitdaging met een spirituele benadering van lijfwerk bij Natspel. Daar kan men tal van uitdagingen vinden. Massage, bio-dance, njutning, yoga en tantra komen samen in een vuurwerk van ervaringen! Wie trekt het stoute broekje uit en waagt die sprong in het diepe? Wie echter gewoon een massagebehandeling zoekt kan op de banner Totaalmassage helemaal onderaan klikken. Anderen laten de site voor wat zij is, opdat zij zich niet aangedaan voelen ten opzichte van hun eigen normbesef.

Contact

Wij kunnen ons voorstellen dat de inhoud van deze site vragen oproept. Voor die vragen en verdere informatie over het concept “Tao-massage” (en eventuele aanmelding bij de vereniging Maha Vira) kunt u terecht bij:

Maha Vira (Louis van Gorkom),
tel. 0512-532736 of -512034.;

Deze website is nog niet afgerond, eigenlijk staat ze nog in de kinderschoenen. Vanuit een opbouwende instelling is kritiek welkom. Het Natspel-team zoekt uitbreiding met mensen, die wat hebben met het onderwerp van deze website en bovendien kennis hebben van HTML5. Wij zoeken dus creatieve, onbezoldigde medewerkers (vrijwilligers) met een hart voor onze zaak en evaring met het bouwen van websites. Leden van Maha Vira kunnen onder het menu “privé” een eigen plekje op deze site krijgen;
Natugroetjes, Louis van Gorkom.

Het kan zijn dat het bovenstaande u aanspreekt. Vanzelfsprekend nemen wij uw reacties serieus. Voor vragen, tips en info over deze website kunt u terecht bij de Natspel-webmaster: hari46@telfort.nl

Om in de zomer dichtbij van zon en water te genieten:


Voor een massage in Leeuwarden verwen uzelf met: