Religie

Animatie van een schip.
Alfabetisch

Een eerste poging om uit te breiden met een echte themalinksite. Voorlopig is de splitsing tussen de pagina's “Diversen” en “Religie” nog niet volledig. Alle begin is moeilijk; met deze pagina heb ik een eerste begin gemaakt voor een serie alfabetische linkpagina's. Voorlopig zijn het vooral sites, die mij persoonlijk opvielen! Het goed beschrijven van een site neemt nogal wat tijd, dus verwacht er voorlopig niet te veel van,

zonnegroetjes - Louis.

21 Juni is de internationale dag van de vrede >> Een site met aandacht voor de (wereld)-vrede is de website www.KerkEnVrede.nl van de gelijknamige beweging. Laten we in gebed stilstaan bij deze dag!
Anders geloven >> Christendom en naturisme; tegen de stroom in samenleven met een ideaal. De website van de orde der transformanten.
Anders geloven >> Gan Eden; een site van Leen & Nicoline bedoeld voor mede Christenen, die het moeilijk vinden in hun kerk of gemeente te vertellen, dat ze het naturisme beleven.
Anders geloven >> Jodendom, info over het <> Op deze infosite over het de Joodse leefwijze en religie kan alls vinden over de Joodse feestdagen en rituelen.
Anders geloven >> Wicca - Margarita, de heks van Appelscha; Margarita - de heks van Appelscha - is een solitaire heks, die dicht bij en met moeder aarde leeft en haar goede gaven gebruikt met grote eerbied voor al wat is. Zij beheert een theeschenkerij en het Heksenmuseum.
Ander verhaal, Een <> Evolutie (Eng.); mens >> wie in het letterlijke scheppingsverhaal geloofd, zal scepsis houden. Maar dit is een prachtige Engelstalige documentaire website over de evolutietheorie.
Bible, Being Nude and the <> Een infosite (Engelstalig); Naaktheid (naturisme) en de Bijbel; een in het Engels geschreven verantwoording voor naturisme en het
Christen zijn.
Boek der Schaduwen >> de titel ‘Boek der Schaduwen’ (Book of Shadows) is waarschijnlijk verzonnen door de Inquisitie. Later toen er door de verlichting meer ruimte voor het belijden van andere religies ontstond, is het er door creatieve geesten inhoud gegeven aan dit heilige boek binnen Wicca. Men beweert over het algemeen, dat de tekst langs paranormale weg wordt overgedragen. Er is een veelheid aan versies. De inhoud beschrijft vooral de rituelen. Volgens sommige bronnen werd het eerste ‘Book of Shadows’ door Gerald Gardner - de oprichter van de huidige Wiccabeweging - geschreven in 1953. Dit boek was gebaseerd op zijn ‘Ye Bok of Magicla Art’.
Christelijk Paasfeest.nl >> informatie (Chr.) >> deze site van ‘Interkerk’ legt de achtergronden van het Christelijk Paasfeest en de tijd die daar aan vooraf gaat uit. Daarbij wordt niet alleen aan de eigen achterban gedacht.
Christen Naturisten Sites; een rijk geïllustreerde pagina van “JouwPagina.nl” met links naar een keur aan aardige websites en pagina's van of voor Christen-naturisten (onderhoud: GanEden.nl).
Christendom - transformanten; de site van de orde der transformanten (Thomas evangelie). Vanuit een gnostische benadering tegen de stroom in samenleven met een ideaal.
Dag van de vrede >> 21 Juni is de internationale dag van de vrede >> Een site met aandacht voor de (wereld)-vrede is de website www.KerkEnVrede.nl van de gelijknamige beweging. Laten we in gebed stilstaan bij deze dag!
Dating - Rainbow-dimensions (ook Nederlandstalig); een Spirituele Ontmoetingsplaats -- geen gewone dating site, maar een ontmoetingsplaats waar het accent ligt op spiritualiteit. De site is daarom bedoeld voor diegenen die bij de algemene “dating sites” niet voldoende diepgang ervaren en eigenlijk niet goed kunnen vinden wat ze zoeken: een “soulmate”.
Dutchwitch.com (Nederlandstalig); een wat geheimzinnige site - Voor al degenen die het pad der schoonheid bewandelen: Moge de Godin ons verenigen; in de vreugde van onze diversiteit en ons leren dat wij allen kinderen zijn; van één Schepper en één huis: de aarde. En waar je ook bent; moge de Godin je zegenen en behoeden en ieder ogenblik van je leven vervullen; met haar uitzonderlijke magie.
Engelenhartje.nl <> de spirituele site van Dennis & Louise. Engelenhartje herbergt een schat aan informatie over verschillende onderwerpen zoals: religie, spiritualiteit, hedendaagse problematiek enz.
Eten - het Kushi Instituut; de site www.macrobiotics.nl met informatie over de macrobiotisch eten en levenswijze. Verder vinden we er een uitgebreid aanbod aan educatieve programma's.
Gan Eden (christen-naturisten); een site van Leen & Nicoline bedoeld voor mede Christenen, die het moelijk vinden in hun kerk of gemeente te vertellen, dat ze het naturisme beleven.
Gedenken >> Paasfeest.nl >> infosite (Chr.) >> deze site van ‘Interkerk’ legt de achtergronden van het Christelijk Paasfeest en de tijd die daar aan vooraf gaat uit. Daarbij wordt niet alleen aan de eigen achterban gedacht.
Global Oneness Commitment, The <> (Engelstalig). veel info over yoga, spiritualiteit en religie (groot archief). The Global Oneness Commitment is an eight-year project with the goal of uniting people around the globe to mutual actions in order to not only save what we have, but to transform the planet thru an increase in spiritual awareness - a new consciousness creating a joyful home for all its inhabitants and sincere respect for all forms of life.
Gnostiek.nl - een site die gaat over gnosis en gnostiek (Nederlandstalig). Heeft het Thomas evangelie je belangstelling? Je kunt hier een toelichting vinden op deze gnostische tekst. De gnostiek is een vroegchristelijke stroming uit de eerste eeuwen van onze jaartelling. Kernthema van de gnostiek is dat de mens vergeten is wie hij in werkelijkheid is. Jezus speelt in de gnostische teksten een geheel andere rol dan in het traditonele, kerkelijke christendom. Hij is geen wonderdoende god, maar een boodschapper die de mens komt oproepen “zichzelf te
herinneren”.
Golden - Christa's Golden Heart (Nederlandstalig). persoonlijke (home)page met een grabbelton aan spirituele inhoud en links. Verwacht niet meteen wonderen want al te uitgebreid zal het voorlopig niet worden. Dit hier zal even moeten volstaan voor diegene die een glimp van mijn wensen op te vangen; lol!
Godinnen - Nissaba over Godinnen; site van Els Geuzebroek; Els Geuzebroek verzamelt al een aantal jaren zoveel mogelijk informatie over godinnen en culturen waarin godinnen werden vereerd. Ze heeft haar aantekeningen - vanaf maart 2000 - op het web gezet om aldus met anderen in contact te komen die zich ook met godinnen bezig houden. Op de site staat oa. een uitgebreide database over
godinnen.
Hexenstern (Wicca, Duitstalig); een virtueel heiligdom uitgaande van de Wicca-religie. Ook zonder kennis van het Duits is deze byzondere site zeker het aanschouwen
waard.

hind (begin)

Hindoe-cultuur - hindulife.nl - Webmagazine (Nederlandstalig); HinduLife staat voor Lifestyle, Information, Fun & Entertainment voor en zoveel mogelijk door Hindustanen. Hindulife beoogt, door kennis in haar eigen doelgemeenschap te bundelen, tot een unieke bron van informatie te komen. Deze informatie wil HinduLife verspreiden onder iedereen die geinteresseerd is in de Hindustaanse gemeenschap in Nederland. In de optiek van HinduLife heeft dit geen directe relatie tot geloofsovertuiging.
Hindoeïsme - site van de hindoe-omroep (Ned.) >> de hindoe-omroep is een kleine zendgemachtige binnen het Nederlandse omroepbestel. Het Hindoeïsme bestaat uit een veelheid van religieuze stromingen waarvan de bakermat in India ligt. Deze religie is vooral bekend van het yoga-systeem.
Hindoeïsme - tweede site van de hindoe-omroep (Ned.); regelmatig informatie over Hindoeïsme, Yoga en Tantra vanuit de bakermat.
Homepage van JHK - Algemene & Spirituele site; een site met veel links, een Forum, spirituele pagina, agenda, tarot pagina, numerologie, horoscopen, gedichten en spreuken, paranormale verhalen, vreemde verschijnselen, download pagina, chatten, voorspellingen 2000-2050, en nog veel meer. Deze site bevat uitleg over de gene zijde.
Jodendom, algemene info over het <> Op deze infosite over het de Joodse leefwijze en religie kan alls vinden over de Joodse feestdagen en rituelen.
Jodendom - de JoodseOmroep.nl <> deze infosite van een kleine zendgemachtigde in Nederland, die de Joodse zuil vertegenwoordigd geeft voornamelijk informatie over de programma's van deze omroep. Ook vinden we er wat achtergrond informatie.
Joljan Spiritualiteit (Jolanda J.); de werkelijke ontdekkingsdaad bestaat niet uit het ontdekken van nieuwe landen, maar uit het zien met nieuwe ogen.
Kerk en Vrede >> 21 Juni is de internationale dag van de vrede >> Een site met aandacht voor de (wereld)-vrede is de website www.KerkEnVrede.nl van de gelijknamige beweging. Laten we in gebed stilstaan bij deze dag!
Kriya Yoga Institute (Eng.); Kriya-Yoga volgens de traditionele Oosterse wijze van beoefening. De nadruk ligt daarbij op de discipline van het uitvoeren van de rituelen. Dit wordt aangevuld met kriya's en asana's. (The Authentic Original Kriya Yoga of Babaji, Lahiri Mahasaya, Swami Shriyukteshwar, Bhupendranath Sanyal, Paramahamsa Yogananda, Satyananda, Paramahamsa Hariharananda and Paramahamsa Prajnanananda). Deze Engelstalige site (www.kriya.org) heeft een simpele, oogstrelende lay-out.
Kushi Instituut, het <> een site met informatie over de macrobiotisch eten en levenswijze. Verder vinden we er een uitgebreid aanbod aan educatieve programma's.
Lavondyss.com (Engelstalige, Amerikaanse vrijbuiters-site); het is even op adem komen na al die flitsende animaties en banners in felle .GIF-kleuren. Even dromen bij zwartwit met net dat tipje kleur. Naast actie vinden we wonderschone fotografie.
Leefwijze >> Jodendom, algemene info over het <> Op deze infosite over het de Joodse leefwijze en religie kan alls vinden over de Joodse feestdagen en rituelen.
Mahavira - door Sri Swami Sivananda (Engelstalig); een korte engelstalige biografie van Mahavira (Maha Vira) ofwel Vardhamana Sanmati. (Mahavira was born in 599 B.C. He lived for 72 years. He abandoned home in 569 B.C. He attained omniscience in 557 B.C. and entered into Nirvana in 527 B.C. He was the last Tirthankara.)
Magazine >> Tijdschrift voor yoga; een uitgave van Stichting Yoga Publicaties, Utrecht. De inhoud richt zich voornamelijk op de yogadocent. Kan interessant zijn voor de gevorderde cursist.
Mantra zingen >> Kriya Yoga Institute (Eng.); Kriya-Yoga volgens de traditionele Oosterse wijze van beoefening. De nadruk ligt daarbij op de discipline van het uitvoeren van de rituelen. Dit wordt aangevuld met kriya's en asana's. (The Authentic Original Kriya Yoga of Babaji, Lahiri Mahasaya, Swami Shriyukteshwar, Bhupendranath Sanyal, Paramahamsa Yogananda, Satyananda, Paramahamsa Hariharananda and Paramahamsa Prajnanananda). Deze Engelstalige site (www.kriya.org) heeft een simpele, oogstrelende lay-out.
Natuurlijkheid - de protestsite BeperktHoudbaar.info <> laat je niet beduvelen door de schoonheidsindustrie en de modekoningen. Terug naar het lijf zoals het van nature is bedoeld. Er is niks mis met een rimpeltje of een buikje!
Ohm - Hindoeïsme >> site van de hindoe-omroep (Ned.) >> de hindoe-omroep is een kleine zendgemachtige binnen het Nederlandse omroepbestel. Het Hindoeïsme bestaat uit een veelheid van religieuze stromingen waarvan de bakermat in India ligt. Deze religie is vooral bekend van het yoga-systeem.
Omroep - de JoodseOmroep.nl <> deze site van een kleine zendgemachtigde in Nederland, die de Joodse zuil vertegenwoordigd geeft voornamelijk info over de programma's van deze omroep. Ook vinden we er wat achtergrond informatie.
Paasfeest.nl >> informatie (Chr.) >> deze site van ‘Interkerk’ legt de achtergronden van het Christelijk Paasfeest en de tijd die daar aan vooraf gaat uit. Daarbij wordt niet alleen aan de eigen achterban gedacht.
Privé-site - Christa's Golden Heart (Nederlandstalig); de persoonlijke (home)page met een grabbelton aan spirituele inhoud en links. Verwacht niet meteen wonderen want al te uitgebreid zal het voorlopig niet worden. Dit hier zal even moet volstaan voor diegene die een glimp van mij wensen op te
vangen; lol!
Rainbow-dimensions Dating (is ook Nederlandstalig); een Spirituele Ontmoetingsplaats - geen gewone dating site, maar een ontmoetingsplaats waar het accent ligt op spiritualiteit. De site is daarom bedoeld voor diegenen die bij de algemene “dating sites” niet voldoende diepgang ervaren en eigenlijk niet goed kunnen vinden wat ze zoeken: een “soulmate”.
Rituelen >> Jodendom, info over het <> Op deze infosite over het de Joodse leefwijze en religie kan alls vinden over de Joodse feestdagen en rituelen.
Samen leven - Positief over de multiculturele samenleving; in een tijd zoals deze waarin de verschillen tussen subculturen en bevolkingsgroepen vooral op negatieve in het nieuws komen, is het belangrijk dat er “een site is als &”, die staat voor positieve interactie tussen subculturen.
Samen leven - Tegen het wij/zij denken (Reliflex.nl); een vreedzame multiculturele samenleving vraagt uitwisseling van elkaars cultuur en religieuze gebruiken. Die kennis wil “Stichting Zinweg” met deze site bevorderen.
Schaduwen, Boek der <> de titel ‘Boek der Schaduwen’ (Book of Shadows) is waarschijnlijk verzonnen door de Inquisitie. Later toen er door de verlichting meer ruimte voor het belijden van andere religies ontstond, is het er door creatieve geesten inhoud gegeven aan dit heilige boek binnen Wicca. Men beweert over het algemeen, dat de tekst langs paranormale weg wordt overgedragen. Er is een veelheid aan versies. De inhoud beschrijft vooral de rituelen. Volgens sommige bronnen werd het eerste ‘Book of Shadows’ door Gerald Gardner - de oprichter van de huidige Wiccabeweging - geschreven in 1953. Dit boek was gebaseerd op zijn ‘Ye Bok of Magicla Art’.
Schepping toch niet? >> Evolutie (Eng.); wie in het letterlijke scheppingsverhaal geloofd, zal scepsis houden. Maar dit is een prachtige Engelstalige documentaire website over de evolutietheorie.
Spiritualiteit - deze site met de naam Experiencefestival.com (Engelstalig); een site met veel info over spiritualiteit, religie en yoga (groot archief). The Global Oneness Commitment is an eight-year project with the goal of uniting people around the globe to mutual actions in order to not only save what we have, but to transform the planet thru an increase in spiritual awareness - a new consciousness creating a joyful home for all its inhabitants and sincere respect for all forms of life.
Spiritualiteit - Engelenhartje.nl <> de spirituele site van Dennis & Louise. Engelenhartje herbergt een schat aan informatie over verschillende onderwerpen zoals: religie, spiritualiteit, hedendaagse problemathiek enz.
Spiritualiteit - de site Gnostiek.nl (Ned.); Heeft het Thomas evangelie je belangstelling? Je kunt hier een toelichting vinden op deze gnostische tekst. De gnostiek is een vroegchristelijke stroming uit de eerste eeuwen van onze jaartelling. Kernthema van de gnostiek is dat de mens vergeten is wie hij in werkelijkheid is. Jezus speelt in de gnostische teksten een geheel andere rol dan in het traditonele, kerkelijke christendom. Hij is geen wonderdoende god, maar een boodschapper die de mens komt oproepen “zichzelf te
herinneren”.
Spiritualiteit - Joljan Spiritualiteit (Jolanda J.); de werkelijke ontdekkingsdaad bestaat niet uit het ontdekken van nieuwe landen, maar uit het zien met nieuwe ogen.
Suham-training.nl <> Suham biedt de mogelijkheid om via eenvoudige, ervaringsgerichte processen, je innerlijke huis te ontwikkelen, daar waar de Goddelijke Tegenwoordigheid in ons leven een plaats kan krijgen. Deze training is gebaseerd op de boeken van Neale Donald Walsch “De gesprekken met God”.
Tantra - Hindoeïsme >> tweede site van de hindoe-omroep (Ned.); regelmatig informatie over Hindoeïsme, Yoga en Tantra vanuit de bakermat. Deze site heeft een eigen forum.
Tegen het wij/zij denken - de site Reliflex.nl <> een vreedzame multiculturele samenleving vraagt uitwisseling van elkaars cultuur en religieuze gebruiken. Die kennis wil “Stichting Zinweg” met deze site bevorderen.
Verhaal, Een ander <> Evolutie (Eng.); mens >> een site waarop het verhaal van de mens, ofwel de evolutietheorie wordt overzichtelijk neergezet (www.BecomingHuman.org).
Vrede >> 21 Juni is de internationale dag van de vrede >> Een site met aandacht voor de (wereld)-vrede is de website www.KerkEnVrede.nl van de gelijknamige beweging. Laten we in gebed stilstaan bij deze dag!
Wicca - Dutchwitch.com (Ned.); een wat geheimzinnige site met godinnenorakel - Voor al degenen die het pad der schoonheid bewandelen: Moge de Godin ons verenigen; in de vreugde van onze diversiteit en ons leren dat wij allen kinderen zijn; van één Schepper en één huis: de aarde. En waar je ook bent; moge de Godin je zegenen en behoeden en ieder ogenblik van je leven vervullen; met haar uitzonderlijke magie.

wicc (vervolg)

wicca - Margarita, de heks van Appelscha; Margarita - de heks van Appelscha - is een solitaire heks, die dicht bij en met moeder aarde leeft en haar goede gaven gebruikt met grote eerbied voor al wat is. Zij beheert een theeschenkerij en het Heksenmuseum.
Yoga - Hindoeïsme >> tweede site van de hindoe-omroep (Ned.); regelmatig informatie over Hindoeïsme, Yoga en Tantra vanuit de bakermat. Deze site heeft een eigen forum.
Yoga - San Diego Men's Naked Yoga; engelstalige site over nudistisch yoga voor mannen in VS. (San Diego regio). De activiteit wordt georganiseerd van uit de homobeweging aldaar. Het is een eenvoudige site met een evenwichtige lay-out en mooie foto's.
Zinweg - Tegen het wij/zij denken (Reliflex.nl); een vreedzame multiculturele samenleving vraagt uitwisseling van elkaars cultuur en religieuze gebruiken. Die kennis wil “Stichting Zinweg” met deze site bevorderen.

Astrologie

Homepage van JHK - Algemene & Spirituele site; een site met veel links, een Forum, spirituele pagina, agenda, tarot pagina, numerologie, horoscopen, gedichten en spreuken, paranormale verhalen, vreemde verschijnselen, download pagina, chatten, voorspellingen 2000-2050, en nog veel meer. Deze site bevat uitleg over de gene zijde.
Astrologie - Le stelle di Mia (Italiaans, als kijksite aanbevolen!)
Een site over astrologie - met een wonderschone lay-out in het Italiaans. Voor wie niet thuis is in het Italiaans, vooral interessant als kunstwerkje.

Christendom

Christen Naturisten Sites; een rijk geïllustreerde pagina van “JouwPagina.nl” met links naar een keur aan aardige websites en pagina's van of voor Christen-naturisten (onderhoud: GanEden.nl).
Gan Eden (christen-naturisten); een site van Leen & Nicoline bedoeld voor mede Christenen, die het moelijk vinden in hun kerk of gemeente te vertellen, dat ze het naturisme beleven.
Gnostiek.nl - een site die gaat over gnosis en gnostiek (Nederlandstalig). Heeft het Thomas evangelie je belangstelling? Je kunt hier een toelichting vinden op deze gnostische tekst. De gnostiek is een vroegchristelijke stroming uit de eerste eeuwen van onze jaartelling. Kernthema van de gnostiek is dat de mens vergeten is wie hij in werkelijkheid is. Jezus speelt in de gnostische teksten een geheel andere rol dan in het traditonele, kerkelijke christendom. Hij is geen wonderdoende god, maar een boodschapper die de mens komt oproepen “zichzelf te
herinneren”.

Hedonisme

Yoga - San Diego Men's Naked Yoga; engelstalige site over nudistisch yoga voor mannen in VS. (San Diego regio). De activiteit wordt georganiseerd van uit de homobeweging aldaar. Het is een eenvoudige site met een evenwichtige lay-out en mooie
foto's.

Hindoeïsme

Hindoe-cultuur - hindulife.nl - Webmagazine (Nederlandstalig).
HinduLife staat voor Lifestyle, Information, Fun & Entertainment voor en zoveel mogelijk door Hindustanen. Hindulife beoogt, door kennis in haar eigen doelgemeenschap te bundelen, tot een unieke bron van informatie te komen. Deze informatie wil HinduLife verspreiden onder iedereen die geinteresseerd is in de Hindustaanse gemeenschap in Nederland. In de optiek van HinduLife heeft dit geen directe relatie tot geloofsovertuiging.
LotusVijver - een site van de hindoe-omroep (Ned.); een site met regelmatig informatie over Yoga en Tantra vanuit de bakermat ofwel het Hindoeïsme.
Ohm - Hindoeïsme >> site van de hindoe-omroep (Ned.) >> de hindoe-omroep is een kleine zendgemachtige binnen het Nederlandse omroepbestel. Het Hindoeïsme bestaat uit een veelheid van religieuze stromingen waarvan de bakermat in India ligt. Deze religie is vooral bekend van het yoga-systeem.

Humanisme

Zingeving zonder God? Bij het humanisme gaan we er samen voor; een breed georiënteerde site met alles wat we van zo'n website kunnen verwachten. Het humanisme is een beweging voor een ieder, die zijn leven in zijn eigen hand wil nemen samen met anderen.

Jodendom

Rituelen >> Jodendom, info over het <> Op deze infosite over het de Joodse leefwijze en religie kan alls vinden over de Joodse feestdagen en rituelen.
Omroep - de JoodseOmroep.nl <> deze site van een kleine zendgemachtigde in Nederland, die de Joodse zuil vertegenwoordigd geeft voornamelijk info over de programma's van deze omroep. Ook vinden we er wat achtergrond informatie.
Zoekmachine >> Kosjer (Hebreews) <> Veilig zoeken voor orthodoxe joden met allerlei verwijzingen naar Kosjere zaken en info over het Jodendom.

Naturisme

Gan Eden (christen-naturisten); een site van Leen & Nicoline bedoeld voor mede Christenen, die het moelijk vinden in hun kerk of gemeente te vertellen, dat ze het naturisme beleven.
Yoga - San Diego Men's Naked Yoga; engelstalige site over nudistisch yoga voor mannen in VS. (San Diego regio). De activiteit wordt georganiseerd van uit de homobeweging aldaar. Het is een eenvoudige site met een evenwichtige lay-out en mooie
foto's.

Reiki

Handen opleggen - Reiki een andere vorm van paranormaal genezen; een centrum (www.reikicentrum.com) met opleidingen in het Usui-systeem tot Reiki Master. De hele benadering heeft veel trekjes die we ook in andere religies (sektes) vinden. (De Master-opleiding is buitensporig duur!)

Wicca

Boek der Schaduwen >> de titel ‘Boek der Schaduwen’ (Book of Shadows) is waarschijnlijk verzonnen door de Inquisitie. Later toen er door de verlichting meer ruimte voor het belijden van andere religies ontstond, is het er door creatieve geesten inhoud gegeven aan dit heilige boek binnen Wicca. Men beweert over het algemeen, dat de tekst langs paranormale weg wordt overgedragen. Er is een veelheid aan versies. De inhoud beschrijft vooral de rituelen. Volgens sommige bronnen werd het eerste ‘Book of Shadows’ door Gerald Gardner - de oprichter van de huidige Wiccabeweging - geschreven in 1953. Dit boek was gebaseerd op zijn ‘Ye Bok of Magicla Art’.
Wicca - Dutchwitch.com (Ned.);
Een wat geheimzinnige site met godinnenorakel - voor al degenen die het pad der schoonheid bewandelen: Moge de Godin ons verenigen; in de vreugde van onze diversiteit en ons leren dat wij allen kinderen zijn; van één Schepper en één huis: de aarde. En waar je ook bent; moge de Godin je zegenen en behoeden en ieder ogenblik van je leven vervullen; met haar uitzonderlijke magie.
Wicca - Hexenstern (Duitstalig); een virtueel heiligdom uitgaande van de Wicca-religie. Ook zonder kennis van het Duits is deze byzondere site zeker het aanschouwen waard.
Wicca - Margarita, de heks van Appelscha; Margarita - de heks van Appelscha - is een solitaire heks, die dicht bij en met moeder aarde leeft en haar goede gaven gebruikt met grote eerbied voor al wat is. Zij beheert een theeschenkerij en het Heksenmuseum.

Yoga

Haptoyoga (Friesland - Drachten); yoga voor naturisten en nudisten in huiskamers of kleine zaaltjes.
Hindoeïsme >> tweede site van de hindoe-omroep (Ned.); regelmatig informatie over Hindoeïsme, Yoga en Tantra vanuit de bakermat. Deze site heeft een eigen forum.
Kriya Yoga Institute (Eng.); Kriya-Yoga volgens de traditionele Oosterse wijze van beoefening. De nadruk ligt daarbij op de discipline van het uitvoeren van de rituelen. Dit wordt aangevuld met kriya's en asana's. (The Authentic Original Kriya Yoga of Babaji, Lahiri Mahasaya, Swami Shriyukteshwar, Bhupendranath Sanyal, Paramahamsa Yogananda, Satyananda, Paramahamsa Hariharananda and Paramahamsa Prajnanananda). Deze Engelstalige site (www.kriya.org) heeft een simpele, oogstrelende lay-out.
Pilates Yoga Information (Engelstalig); het pilatus oefensysteem komt voor uit Yoga. Deze site toont een mengvorm van yoga en pilatus. (Find yoga and pilates videos; the Leg Raises exercises have the purpose of preparing the body for the yoga asanas.)
Tijdschrift voor yoga; een uitgave van Stichting Yoga Publicaties, Utrecht. De inhoud richt zich voornamelijk op de yogadocent. Kan interessant zijn voor de gevorderde cursist.

Zingeving

Zinweg - Tegen het wij/zij denken (Reliflex.nl); een vreedzame multiculturele samenleving vraagt uitwisseling van elkaars cultuur en religieuze gebruiken. Die kennis wil “Stichting Zinweg” met deze site bevorderen.


 
Voor verdieping surf dan even naar de spirituele pagina:Voor een massage in Leeuwarden verwen uzelf met: