Levens-
overtuiging

Animatie van een schip.
Alfabetisch

Een eerste poging om uit te breiden met een echte themalinksite. Voorlopig is de splitsing tussen de pagina's “Diversen” en “Levensovertuiging” nog niet volledig. Alle begin is moeilijk; met deze pagina heb ik een eerste begin gemaakt voor een serie alfabetische linkpagina's. Voorlopig zijn het vooral sites, die mij persoonlijk opvielen! Het goed beschrijven van een site neemt nogal wat tijd, dus verwacht er voorlopig niet te veel van,

zonnegroetjes - Louis.

Anders geloven >> Christendom en naturisme; tegen de stroom in samenleven met een ideaal. De website van de orde der transformanten.
Anders geloven >> Gan Eden; een site van Leen & Nicoline bedoeld voor mede Christenen, die het moeilijk vinden in hun kerk of gemeente te vertellen, dat ze het naturisme beleven.
Anders geloven >> Jodendom, info over het <> Op deze infosite over het de Joodse leefwijze en religie kan alls vinden over de Joodse feestdagen en rituelen.
Anders geloven >> Wicca - Margarita, de heks van Appelscha; Margarita - de heks van Appelscha - is een solitaire heks, die dicht bij en met moeder aarde leeft en haar goede gaven gebruikt met grote eerbied voor al wat is. Zij beheert een theeschenkerij en het Heksenmuseum.
Anders samen >> Zingeving zonder God? Bij het humanisme gaan we er samen voor; een breed georiënteerde site met alles wat we van zo'n website kunnen verwachten. Het humanisme is een beweging voor een ieder, die zijn leven in zijn eigen hand wil nemen samen met
anderen.
Becoming Human - evolutie (Eng.) >> het verhaal van de mens >> een site waarop het verhaal van de mens, ofwel de evolutietheorie wordt overzichtelijk neergezet (www.BecomingHuman.org).
Bible, Being Nude and the <> Een infosite (Engelstalig); Naaktheid (naturisme) en de Bijbel; een in het Engels geschreven verantwoording voor naturisme en het
Christen zijn.
Christen Naturisten Sites; een rijk geïllustreerde pagina van “JouwPagina.nl” met links naar een keur aan aardige websites en pagina's van of voor Christen-naturisten (onderhoud: GanEden.nl).
Christendom - transformanten; de site van de orde der transformanten (Thomas evangelie). Vanuit een gnostische benadering tegen de stroom in samenleven met een ideaal.
Dating - Rainbow-dimensions (ook Nederlandstalig); een Spirituele Ontmoetingsplaats -- geen gewone dating site, maar een ontmoetingsplaats waar het accent ligt op spiritualiteit. De site is daarom bedoeld voor diegenen die bij de algemene “dating sites” niet voldoende diepgang ervaren en eigenlijk niet goed kunnen vinden wat ze zoeken: een “soulmate”.
Dutchwitch.com (Nederlandstalig); een wat geheimzinnige site - Voor al degenen die het pad der schoonheid bewandelen: Moge de Godin ons verenigen; in de vreugde van onze diversiteit en ons leren dat wij allen kinderen zijn; van één Schepper en één huis: de aarde. En waar je ook bent; moge de Godin je zegenen en behoeden en ieder ogenblik van je leven vervullen; met haar uitzonderlijke magie.
Engelenhartje.nl <> de spirituele site van Dennis & Louise. Engelenhartje herbergt een schat aan informatie over verschillende onderwerpen zoals: religie, spiritualiteit, hedendaagse problematiek enz.
Eten - het Kushi Instituut; de site www.macrobiotics.nl met informatie over de macrobiotisch eten en levenswijze. Verder vinden we er een uitgebreid aanbod aan educatieve programma's.
Evolutie (Eng.) >> het verhaal van de mens >> een site waarop het verhaal van de mens, ofwel de evolutietheorie wordt overzichtelijk neergezet (www.BecomingHuman.org).
FilosofieMagazine.nl <> de site van Filosofie Magazine brengt 25 eeuwen verbeelding en inzicht binnen handbereik. U treft interviews en essays over actueel-filosofische onderwerpen, besprekingen van onlangs verschenen boeken, een overzicht van artikelen, het laatste filosofische nieuws en een wekelijks bijgewerkte agenda met lezingen, cursussen, etc.. Verder een handige selectie van interessante sites op het gebied van filosofie.
Gan Eden (christen-naturisten); een site van Leen & Nicoline bedoeld voor mede Christenen, die het moelijk vinden in hun kerk of gemeente te vertellen, dat ze het naturisme beleven.
Global Oneness Commitment, The <> (Engelstalig). veel info over yoga, spiritualiteit en religie (groot archief). The Global Oneness Commitment is an eight-year project with the goal of uniting people around the globe to mutual actions in order to not only save what we have, but to transform the planet thru an increase in spiritual awareness - a new consciousness creating a joyful home for all its inhabitants and sincere respect for all forms of life.
Golden - Christa's Golden Heart (Nederlandstalig). persoonlijke (home)page met een grabbelton aan spirituele inhoud en links. Verwacht niet meteen wonderen want al te uitgebreid zal het voorlopig niet worden. Dit hier zal even moeten volstaan voor diegene die een glimp van mijn wensen op te vangen; lol!
Gnostiek.nl - deze site gaat over gnosis en gnostiek (Nederlandstalig). Heeft het Thomas evangelie je belangstelling? Je kunt hier een toelichting vinden op deze gnostische tekst. De gnostiek is een vroegchristelijke stroming uit de eerste eeuwen van onze jaartelling. Kernthema van de gnostiek is dat de mens vergeten is wie hij in werkelijkheid is. Jezus speelt in de gnostische teksten een geheel andere rol dan in het traditonele, kerkelijke christendom. Hij is geen wonderdoende god, maar een boodschapper die de mens komt oproepen “zichzelf te
herinneren”.
Godinnen - Nissaba over Godinnen; site van Els Geuzebroek; Els Geuzebroek verzamelt al een aantal jaren zoveel mogelijk informatie over godinnen en culturen waarin godinnen werden vereerd. Ze heeft haar aantekeningen - vanaf maart 2000 - op het web gezet om aldus met anderen in contact te komen die zich ook met godinnen bezig houden. Op de site staat oa. een uitgebreide database over
godinnen.

hind (begin)

Hindoe-cultuur - hindulife.nl - Webmagazine (Nederlandstalig); HinduLife staat voor Lifestyle, Information, Fun & Entertainment voor en zoveel mogelijk door Hindustanen. Hindulife beoogt, door kennis in haar eigen doelgemeenschap te bundelen, tot een unieke bron van informatie te komen. Deze informatie wil HinduLife verspreiden onder iedereen die geinteresseerd is in de Hindustaanse gemeenschap in Nederland. In de optiek van HinduLife heeft dit geen directe relatie tot geloofsovertuiging.
Homepage van JHK - Algemene & Spirituele site; een site met veel links, een Forum, spirituele pagina, agenda, tarot pagina, numerologie, horoscopen, gedichten en spreuken, paranormale verhalen, vreemde verschijnselen, download pagina, chatten, voorspellingen 2000-2050, en nog veel meer. Deze site bevat uitleg over de gene zijde.
Jodendom, algemene info over het <> Op deze infosite over het de Joodse leefwijze en religie kan alls vinden over de Joodse feestdagen en rituelen.
Jodendom - de JoodseOmroep.nl <> deze infosite van een kleine zendgemachtigde in Nederland, die de Joodse zuil vertegenwoordigd geeft voornamelijk informatie over de programma's van deze omroep. Ook vinden we er wat achtergrond informatie.
Joljan Spiritualiteit (Jolanda J.); de werkelijke ontdekkingsdaad bestaat niet uit het ontdekken van nieuwe landen, maar uit het zien met nieuwe ogen.
Kushi Instituut, het <> een site met informatie over de macrobiotisch eten en levenswijze. Verder vinden we er een uitgebreid aanbod aan educatieve programma's.
Lavondyss.com (Engelstalige, Amerikaanse vrijbuiters-site); het is even op adem komen na al die flitsende animaties en banners in felle .GIF-kleuren. Even dromen bij zwartwit met net dat tipje kleur. Naast actie vinden we wonderschone fotografie.
Leefwijze >> Jodendom, algemene info over het <> Op deze infosite over het de Joodse leefwijze en religie kan alls vinden over de Joodse feestdagen en rituelen.
Mahavira - door Sri Swami Sivananda (Engelstalig); een korte engelstalige biografie van Mahavira (Maha Vira) ofwel Vardhamana Sanmati. (Mahavira was born in 599 B.C. He lived for 72 years. He abandoned home in 569 B.C. He attained omniscience in 557 B.C. and entered into Nirvana in 527 B.C. He was the last Tirthankara.)
Mondiaal - één wereld >> op de Nederlandse site van OneWorld - een internationaal netwerk van diverse maatschappelijke organisaties - vinden we nieuws, achtergronden en nog veel meer op het gebied van milieu, mensenrechten en andere mondiale vraagstukken.
Natuurlijkheid - de protestsite BeperktHoudbaar.info <> laat je niet beduvelen door de schoonheidsindustrie en de modekoningen. Terug naar het lijf zoals het van nature is bedoeld. Er is niks mis met een rimpeltje of een buikje!
Omroep - de JoodseOmroep.nl <> deze site van een kleine zendgemachtigde in Nederland, die de Joodse zuil vertegenwoordigd geeft voornamelijk info over de programma's van deze omroep. Ook vinden we er wat achtergrond informatie.
OneWorld - één wereld >> op de Nederlandse site van OneWorld - een internationaal netwerk van diverse maatschappelijke organisaties - vinden we nieuws, achtergronden en nog veel meer op het gebied van milieu, mensenrechten en andere mondiale vraagstukken.
Paasfeest.nl >> informatie (Chr.) >> deze site van ‘Interkerk’ legt de achtergronden van het Christelijk Paasfeest en de tijd die daar aan vooraf gaat uit. Daarbij wordt niet alleen aan de eigen achterban gedacht.
Privé-site - Christa's Golden Heart (Nederlandstalig); de persoonlijke (home)page met een grabbelton aan spirituele inhoud en links. Verwacht niet meteen wonderen want al te uitgebreid zal het voorlopig niet worden. Dit hier zal even moet volstaan voor diegene die een glimp van mij wensen op te
vangen; lol!
Rainbow-dimensions Dating (is ook Nederlandstalig); een Spirituele Ontmoetingsplaats - geen gewone dating site, maar een ontmoetingsplaats waar het accent ligt op spiritualiteit. De site is daarom bedoeld voor diegenen die bij de algemene “dating sites” niet voldoende diepgang ervaren en eigenlijk niet goed kunnen vinden wat ze zoeken: een “soulmate”.
Rituelen >> Jodendom, info over het <> Op deze infosite over het de Joodse leefwijze en religie kan alls vinden over de Joodse feestdagen en rituelen.
Samen leven - Positief over de multiculturele samenleving; in een tijd zoals deze waarin de verschillen tussen subculturen en bevolkingsgroepen vooral op negatieve in het nieuws komen, is het belangrijk dat er “een site is als &”, die staat voor positieve interactie tussen subculturen.
Samen leven - Tegen het wij/zij denken (Reliflex.nl); een vreedzame multiculturele samenleving vraagt uitwisseling van elkaars cultuur en religieuze gebruiken. Die kennis wil “Stichting Zinweg” met deze site bevorderen.
Spiritualiteit - deze site met de naam Experiencefestival.com (Engelstalig); een site met veel info over spiritualiteit, religie en yoga (groot archief). The Global Oneness Commitment is an eight-year project with the goal of uniting people around the globe to mutual actions in order to not only save what we have, but to transform the planet thru an increase in spiritual awareness - a new consciousness creating a joyful home for all its inhabitants and sincere respect for all forms of life.
Spiritualiteit - Engelenhartje.nl <> de spirituele site van Dennis & Louise. Engelenhartje herbergt een schat aan informatie over verschillende onderwerpen zoals: religie, spiritualiteit, hedendaagse problemathiek enz.
Spiritualiteit - de site Gnostiek.nl (Ned.); Heeft het Thomas evangelie je belangstelling? Je kunt hier een toelichting vinden op deze gnostische tekst. De gnostiek is een vroegchristelijke stroming uit de eerste eeuwen van onze jaartelling. Kernthema van de gnostiek is dat de mens vergeten is wie hij in werkelijkheid is. Jezus speelt in de gnostische teksten een geheel andere rol dan in het traditonele, kerkelijke christendom. Hij is geen wonderdoende god, maar een boodschapper die de mens komt oproepen “zichzelf te
herinneren”.
Spiritualiteit - Joljan Spiritualiteit (Jolanda J.); de werkelijke ontdekkingsdaad bestaat niet uit het ontdekken van nieuwe landen, maar uit het zien met nieuwe ogen.
Suham-training.nl <> Suham biedt de mogelijkheid om via eenvoudige, ervaringsgerichte processen, je innerlijke huis te ontwikkelen, daar waar de Goddelijke Tegenwoordigheid in ons leven een plaats kan krijgen. Deze training is gebaseerd op de boeken van Neale Donald Walsch “De gesprekken met God”.
Tegen het wij/zij denken - de site Reliflex.nl <> een vreedzame multiculturele samenleving vraagt uitwisseling van elkaars cultuur en religieuze gebruiken. Die kennis wil “Stichting Zinweg” met deze site bevorderen.
Tijdschrift - FilosofieMagazine.nl (Nederlandstalig); de site van Filosofie Magazine brengt 25 eeuwen verbeelding en inzicht binnen handbereik. U treft interviews en essays over actueel-filosofische onderwerpen, besprekingen van onlangs verschenen boeken, een overzicht van artikelen, het laatste filosofische nieuws en een wekelijks bijgewerkte agenda met lezingen, cursussen, etc.. Verder een handige selectie van interessante sites op het gebied van filosofie.
Verhaal, Een ander <> Evolutie (Eng.); mens >> een site waarop het verhaal van de mens, ofwel de evolutietheorie wordt overzichtelijk neergezet (www.BecomingHuman.org).
Wereld - één wereld >> op de Nederlandse site van OneWorld - een internationaal netwerk van diverse maatschappelijke organisaties - vinden we nieuws, achtergronden en nog veel meer op het gebied van milieu, mensenrechten en andere mondiale vraagstukken.
Wicca - Dutchwitch.com (Ned.); een wat geheimzinnige site met godinnenorakel - Voor al degenen die het pad der schoonheid bewandelen: Moge de Godin ons verenigen; in de vreugde van onze diversiteit en ons leren dat wij allen kinderen zijn; van één Schepper en één huis: de aarde. En waar je ook bent; moge de Godin je zegenen en behoeden en ieder ogenblik van je leven vervullen; met haar uitzonderlijke magie.
Wicca - Hexenstern (Duitstalig); een virtueel heiligdom uitgaande van de Wicca-religie. Ook zonder kennis van het Duits is deze byzondere site zeker het aanschouwen waard.

wicc (vervolg)

Wicca - Margarita, de heks van Appelscha; Margarita - de heks van Appelscha - is een solitaire heks, die dicht bij en met moeder aarde leeft en haar goede gaven gebruikt met grote eerbied voor al wat is. Zij beheert een theeschenkerij en het Heksenmuseum.
Yoga - Experiencefestival.com (Eng). veel info over yoga, spiritualiteit en religie (groot archief). The Global Oneness Commitment is an eight-year project with the goal of uniting people around the globe to mutual actions in order to not only save what we have, but to transform the planet thru an increase in spiritual awareness - a new consciousness creating a joyful home for all its inhabitants and sincere respect for all forms of life.
Yoga - San Diego Men's Naked Yoga; engelstalige site over nudistisch yoga voor mannen in VS. (San Diego regio). De activiteit wordt georganiseerd van uit de homobeweging aldaar. Het is een eenvoudige site met een evenwichtige lay-out en mooie foto's.
Zinweg - Tegen het wij/zij denken (Reliflex.nl); een vreedzame multiculturele samenleving vraagt uitwisseling van elkaars cultuur en religieuze gebruiken. Die kennis wil “Stichting Zinweg” met deze site bevorderen.

Astrologie

Astrologie - Le stelle di Mia (Italiaans, als kijksite aanbevolen!)
Een site over astrologie - met een wonderschone lay-out in het Italiaans. Voor wie niet thuis is in het Italiaans, vooral interessant als kunstwerkje.

Christendom

Bible, Being Nude and the <> Een infosite (Engelstalig); Naaktheid (naturisme) en de Bijbel; een in het Engels geschreven verantwoording voor naturisme en het
Christen zijn.
Christen Naturisten Sites; een rijk geïllustreerde pagina van “JouwPagina.nl” met links naar een keur aan aardige websites en pagina's van of voor Christen-naturisten (onderhoud: GanEden.nl).
Gan Eden (christen-naturisten); een site van Leen & Nicoline bedoeld voor mede Christenen, die het moelijk vinden in hun kerk of gemeente te vertellen, dat ze het naturisme beleven.
Orde der Transformanten; de website van de Orde der Transformanten. Tegen de stroom in samenleven met een christelijk ideaal.

Hedonisme

Yoga - San Diego Men's Naked Yoga; engelstalige site over nudistisch yoga voor mannen in VS. (San Diego regio). De activiteit wordt georganiseerd van uit de homobeweging aldaar. Het is een eenvoudige site met een evenwichtige lay-out en mooie
foto's.

Hindoeïsme

Hindoe-cultuur - hindulife.nl - Webmagazine (Nederlandstalig).
HinduLife staat voor Lifestyle, Information, Fun & Entertainment voor en zoveel mogelijk door Hindustanen. Hindulife beoogt, door kennis in haar eigen doelgemeenschap te bundelen, tot een unieke bron van informatie te komen. Deze informatie wil HinduLife verspreiden onder iedereen die geinteresseerd is in de Hindustaanse gemeenschap in Nederland. In de optiek van HinduLife heeft dit geen directe relatie tot geloofsovertuiging.
LotusVijver - een site van de hindoe-omroep (Ned.); een site met regelmatig informatie over Yoga en Tantra vanuit de bakermat ofwel het Hindoeïsme.

Humanisme

Zingeving zonder God? Bij het humanisme gaan we er samen voor; een breed georiënteerde site met alles wat we van zo'n website kunnen verwachten. Het humanisme is een beweging voor een ieder, die zijn leven in zijn eigen hand wil nemen samen met anderen.

Jodendom

Rituelen >> Jodendom, info over het <> Op deze infosite over het de Joodse leefwijze en religie kan alls vinden over de Joodse feestdagen en rituelen.
Omroep - de JoodseOmroep.nl <> deze site van een kleine zendgemachtigde in Nederland, die de Joodse zuil vertegenwoordigd geeft voornamelijk info over de programma's van deze omroep. Ook vinden we er wat achtergrond informatie.

Naturisme

Naturisme TV - ClothesFree.com (Engelstalig); de Wereld Naturisme/Nudisme Site met algemene informatie, nieuws, links, foto's, video's en een eigen TV station.
Christendom en naturisme; tegen de stroom in samenleven met een ideaal. De website van de Orde der Transformanten.
Yoga - San Diego Men's Naked Yoga; engelstalige site over nudistisch yoga voor mannen in VS. (San Diego regio). De activiteit wordt georganiseerd van uit de homobeweging aldaar. Het is een eenvoudige site met een evenwichtige lay-out en mooie
foto's.

Reiki

Handen opleggen - Reiki een andere vorm van paranormaal genezen; een centrum (www.reikicentrum.com) met opleidingen in het Usui-systeem tot Reiki Master. De hele benadering heeft veel trekjes die we ook in andere religies (sektes) vinden. (De Master-opleiding is buitensporig duur!)

Wicca

Wicca - Dutchwitch.com (Ned.);
Een wat geheimzinnige site met godinnenorakel - voor al degenen die het pad der schoonheid bewandelen: Moge de Godin ons verenigen; in de vreugde van onze diversiteit en ons leren dat wij allen kinderen zijn; van één Schepper en één huis: de aarde. En waar je ook bent; moge de Godin je zegenen en behoeden en ieder ogenblik van je leven vervullen; met haar uitzonderlijke magie.
Wicca - Hexenstern (Duitstalig); een virtueel heiligdom uitgaande van de Wicca-religie. Ook zonder kennis van het Duits is deze byzondere site zeker het aanschouwen waard.
Wicca - Margarita, de heks van Appelscha; Margarita - de heks van Appelscha - is een solitaire heks, die dicht bij en met moeder aarde leeft en haar goede gaven gebruikt met grote eerbied voor al wat is. Zij beheert een theeschenkerij en het Heksenmuseum.

Yoga

Haptoyoga (Friesland - Drachten); yoga voor naturisten en nudisten in huiskamers of kleine zaaltjes.
Pilates Yoga Information (Engelstalig); het pilatus oefensysteem komt voor uit Yoga. Deze site toont een mengvorm van yoga en pilatus. (Find yoga and pilates videos; the Leg Raises exercises have the purpose of preparing the body for the yoga asanas.)

Zingeving

Zinweg - Tegen het wij/zij denken (Reliflex.nl); een vreedzame multiculturele samenleving vraagt uitwisseling van elkaars cultuur en religieuze gebruiken. Die kennis wil “Stichting Zinweg” met deze site bevorderen.


 
Voor verdieping surf dan even naar de spirituele pagina:Voor een massage in Leeuwarden verwen uzelf met: