Naar buiten

Naar buiten waar de vogeltjes fluiten; met de komst van het mooie weer krijgen we dat fladderende gevoel; die vrijheidkriebels. Wie hier in Smallingerland woont en het naturisme aanhangt moet zich wel afvragen waarheen. Nu het laatste ‘naakthoekje’ op de shop gaat moeten we wel de auto pakken of kilometers trappen. Het laatste neemt niet alleen veel tijd vaak is dan de zon weer achter duistere wolken verdwenen, zodat het niet de moeite loont.

En je eigen achtertuin dan? In principe is men vrij om daar naturistisch te recreëren. Wel dient die tuin enigszins van de openbare weg te zijn afgeschermd. Echter niet iedereen heeft zo'n eigen stekje. Vaak moet men het doen met een balkonnetje, dat toevallig aan de verkeerde kant ligt.

Zo zijn er vele blinde vlekken in ons land. Plaatsen waar gemeenten aan hun plicht te zorgen voor ten minste één plek voor openbare naaktrecreatie op hun grondgebied nog steeds niet voldoen. Er is actie nodig en daarvoor vragen wij jullie medewerking, zodat wij aan de slag kunnen.

Dus vragen wij jullie bij mooi weer de ogen open te houden en uit te kijken naar tekenen van naaktrecreatie. Het gaat om alle nieuwe plekjes in het Noorden van het land, waar blote billen worden gesignaleerd, zodat wij anderen weer kunnen informeren. Dit is de praktische manier om het ontstaan van naakthoekjes en -strandjes te bevorderen (0512-532736).

Kunnen we elkaar helpen?

Met ‘elkaar ontmoeten voor naaktrecreatie in de achtertuin’ kunnen we elkaar helpen en ruimte te geven; de één heeft een plekje de ander gezelschap. Wij zorgen voor een zorgvuldige bemiddeling, zodat de veiligheid over en weer wordt gegarandeerd.

Verder is er een bellijst om gezamelijk naar een naaktstrand te gaan. Wij zoeken echter nog meer mensen in het bezit van een auto om het vervoer beter te kunnen organiseren. Samen gaan heeft zo zijn voordelen. Op minder drukke stranden geeft het een gevoel van veiligheid. Op andere stranden lost het op z'n minst het probleem van het bewaken van eigen spullen op.